mamaplus

Un copil a murit și 700 de persoane au fost intoxicate după ce au mâncat shaorma

-
//
29.07.2020

Un copil în vârstă de cinci ani a murit şi 700 de persoane au fost spitalizate cu toxiinfecţie alimentară în Iordania după ce au mâncat şaorma, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară. Toate persoanele ar fi mâncat la acelaşi restaurant și ar fi început să se simtă rău începând de luni seară, fiind transferate la mai multe spitale.

În timp ce unele persoane au fost externate după ce au primit tratament, mai mulţi copii au fost transferaţi la unităţile de terapie intensivă, starea lor fiind critică, a precizat ministerul citat.

Restaurantul a fost închis marţi, după prelevarea de probe. Proprietarul restaurantului face obiectul unei anchete. Rezultatele testelor de laborator au arătat prezenţa bacteriilor în carnea comercializată, a adăugat Ministerul Sănătăţii din Iordania.

În acest context atenționăm că în perioada caldă a anului, părinții nu ar trebui să-și alimenteze copiii cu produse de tip fast-food, salate cu maioneză, fructe de mare, alimente afumate sau congelate. Medicii consideră că una dintre principalele surse de tulburări intestinale grave sunt produsele lactate şi carnea achiziţionate în locuri care nu sunt echipate cu frigidere. Medicii recomandă ca vara să se consume doar mîncare proaspăt preparată, cât mai multe fructe și legume de sezon.