Care este poziţia pentru somn recomandată de medici

Care este poziţia pentru somn recomandată de medici

-
//
23.06.2016

Odihna este foarte importantă pentru menținerea sănătății și îndeplinirea funcțiilor organismului. În plus, în timp ce dormim creierul se odihnește pentru a fi fresh a doua zi, scrie clickpentrufemei.ro.

Care este poziţia pentru somn recomandată de medici

Probabil ai auzit despre cât de important este pentru organism să dormim. Dar știi pe ce parte este cel mai sănătos să dormi? Sau nu crezi că contează prea mult? Uite că, cercetătorii spun că contează partea pe care dormim, chiar foarte mult, și spun că, de preferat este să dormim pe partea stângă.

Oamenii preferă să doarmă în poziția în care se simt cel mai bine. Unii dorm pe partea stângă, în timp ce alții pe partea dreaptă sau pe spate. Dar fiecare dintre aceste poziții joacă un rol asupra problemelor de sănătate pe care le au.

Iată ce vrea să zică fiecare poziție de dormit:
Dormitul pe spate presupune probleme de respirație și, prin urmare, poziția nu este recomandată celor care suferă de astm sau apnee în somn.

Dormitul pe partea stângă poate îmbunătăți problemele de digestie, în timp ce persoanele care dorm pe partea dreaptă și le pot agrava. În plus, fiecare poziție are un efect diferit asupra corpului, și din toate acestea, știința precum și Ayurveda spun că trebuie să se doarmă pe partea stângă.

Potrivit medicinii holistice, atunci când se doarme pe partea stângă, organele limfatice sunt dominate, iar corpul este capabil să filtreze toxinele, fluidele și deșeurile prin ganglionii limfatici și canalul toracic. În schimb, dormitul pe partea dreaptă poate încetini funcționarea sistemului limfatic.

Alte beneficii ale dormitului pe partea stângă sunt:

Ajută la alinarea durerilor de spate
Persoanele care suferă de dureri de spate cronice pot observa îmbunătățiri după ce încep să doarmă pe partea stângă. În acest timp este diminuată presiunea de pe coloana vertebrală.

Ajută inima
Dormitul pe partea stângă stimulează circulația sângelui și ajută la reducerea presiunii care este pe inimă.

Este recomandat femeilor însărcinate
Dormitul pe partea stângă este poziția ideală pentru gravide. Ajută la ameliorarea presiunii din partea din spate, și în plus, crește fluxul sanguin la nivelul uterului, fătului și a rinichilor.

Sunt reduse arderile stomacale
De asemenea, și gastroenterologia recomandă dormitul pe partea stângă, deoarece poate ajuta la reducerea simptomelor de reflux de acid.

Acum, că știi care sunt beneficiile dormitului pe partea stângă, trebuie să adopți și tu această poziție când dormi. A face o mică schimbare în obiceiul de dormit, te ajută să scapi de problemele de zi cu zi de sănătate.

Sursa: Publika.md