mamaplus

Chișinău: Un drum spre grădiniță, impediment pentru cetățeni

-
//
26.09.2023

Arată ca după război. Asta spun oamenii despre una dintre ulițele, care duc spre o grădiniță de pe strada Gheorghe Madan din Chișinău. Copiii sunt luați în brațe, pentru că se împiedică nevrând, iar cărucioarele se strică în timp record.

mamaplus

Cetățenii cer implicarea autorităților, afirmând că drumul nu a fost reparat de zeci de ani. ”Nu există o trecere omenească”, spun aceștia cu amărăciune. Responsabilii de la Primărie nu răspund la apelurile repetate. Cât de tristă este situația, a văzut Vlada Tomescu, scrie jurnaltv.md.

VLADA TOMESCU, reporter Jurnal TV: "Plin de gropi și pietre. Așa arată drumul, pe care îl parcurg părinții și copiii care vin la grădiniță. Să mergi pe aici e o adevărată provocare, ne-au spus oamenii. Drumul devine și mai anevoios atunci când plouă. Apa curge șiroaie cu tot cu pietre și noroi."

Mamele care își duc copiii în cărucior spun că așa nu se mai poate. Roțile o iau razna pe așa drum!

VLADA TOMESCU, reporter Jurnal TV: "La câțiva metri mai la vale, drumul este în aceeași stare deplorabilă. Părinții sunt nevoiți să își ia copii în brațe pentru siguranța lor. Potrivit localnicilor, drumul nu a fost reparat de mai bine de 20 de ani."

Am sunat la Direcția transport public și căi de comunicație pentru a afla dacă autoritățile au vreun calendar privind reparația acestui drum. Șeful direcției, Vitalie Mihalache, nu răspunde nici la apel, nici la mesaj.