mamaplus

Drama unui tată care luptă pentru custodia copilului: Ce spun responsabilii

-
//
30.06.2023

Un tată luptă pentru custodia copilului care a fost luat de la părinți imediat după naștere, acum minorul fiind plasat temporar într-o familie.

mamaplus

Valerii Curencov, tatăl, spune că, „pe parcursul unui an de zile de când i-a fost luat copilul, autoritățile nu au verificat dacă are condiții pentru creșterea lui”, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md

Ivana Coltuclu, specialistă principală în cadrul Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei Ceadâr-Lunga, a declarat că „tatăl copilului este un pericol public și că la baza inițiativei de a lua copilul din familie a stat faptul că, în timpul gravidității Nadejdei, soții Curencov au locuit într-un atelier în care se reparau mașinile, apoi au locuit într-o fabrică de mezeluri. În acest context, a fost creată o comisie multidisciplinară care a decis că astfel de părinți reprezintă un pericol iminent și copilul a fost luat de urgență din familie. Organul de tutelă și curatelă a acționat în acest caz exclusiv în interesul superior al copilului.”