mamaplus

După decesul lui Valerian Railean, Primăria va insista pe proiectele de delimitare a traseelor pentru bicicliști

-
//
28.02.2023

Primarul capitalei, Ion Ceban, a menționat că Primăria Chișinău va insista în continuare pentru realizarea proiectelor dedicate siguranței bicicliștilor în trafic. „Lucrăm pe toate planurile existente și trebuie să fim mai insistenți acolo, unde procesele nu țin doar de Primărie. Cu efortul comun al tuturor autorităților și participanților la trafic vom responsabiliza societatea”, a spus Ceban

mamaplus

„Legea trebuie să fie dură și egală pentru toată lumea. Am vorbit cu domnul viceprimar, să fie insistenți pe fiecare proiect privind delimitarea traseelor pentru bicicliști. Totodată, pe benzile care deja sunt, situațiile sunt diferite în ceea ce ține de comportamentul participanților la trafic. Am comunicat cu mulți bicicliști și am văzut și mesajul Comunității Bicicliștilor, am văzut cele trei recomandări pentru Primăria Chișinău.
 

Lucrăm pe toate planurile existente și trebuie să fim mai insistenți acolo, unde procesele nu țin doar de Primărie. Cu efortul comun al tuturor autorităților și participanților la trafic vom responsabiliza societatea. Primăria se alătură marșului anunțat de bicicliști și se va implica și mai activ în realizarea revendicărilor propuse”, a menționat Ceban în cadrul ședinței Primăriei din 27 februarie, transmite Unimedia.

Ședința Primăriei a început cu un minut de reculegere în memoria lui Valerian, ciclistul care s-a stins din viață, după accidentul violent de la Stăuceni. „Spre mare regret nu pot fi găsite cuvinte potrivite pentru astfel de situații. Mulți colegi dintre noi cunoaștem tatăl lui Valerian și mulți ne-am implicat într-o formă sau alta la această etapă. Multă putere părinților”, a spus Ceban.