mamaplus

La doar 11 ani, un elev din Chișinău a creat un club de carte

-
//
24.07.2023

Vacanța de vară poate fi și productivă. Damian Ciob, un elev din Chișinău, organizează un club pentru cititori. În cadrul acestuia, tinerii își împărtășesc idei și impresii despre cărțile pe care le-au lecturat și astfel își petrec vara util.

mamaplus

Damian este elev în clasa a VI-a la Liceul „Ion Creangă” din Capitală. De mic iubește lectura, iar acum jumătate de an a creat clubul „Gustul Cărților” pentru tinerii pasionați de citit, transmite TVRMoldova.

„Ideea pentru a crea acest club a venit încă de când m-am mutat din orașul Soroca în municipiul Chișinău. Dorind să-mi fac noi prieteni și să avem aceleași scopuri, am creat acest club de lectură”, povestește Damian.

Scopul inițial al clubului a fost pentru a socializa și de a crea noi relații de prietenie între tinerii cu o bună educație și interese comune. La întâlniri vin elevi de diferite vârste, dar care prin propriul exemplu sunt o motivație și pentru alții.

„Pe parcursul tuturor întâlnirilor s-au alăturat mai mulți copii. Țin minte încă de la prima întâlnire au venit în jur de zece copii, iar acum la activitățile noastre avem peste 20 de copii”, povestește mândru Damian.