mamaplus

O tânără, originară din Ucraina are cel mai lung păr din lume

-
//
24.04.2024

Rapunzel există și locuiește în Slovacia. Guinness World Records a înregistrat un nou record pentru cel mai lung păr natural din lume. Acesta măsoară 2 metri și 57 de centimetri. Deținătoarea este Aliia Nasîrova, o tânără artistă, originară din Ucraina.

mamaplus

Aliia are 1 metru 65 cm, așa că părul ei este mai lung decât înălțimea sa. Mai mult, acesta depășește și înălțimea celui mai înalt bărbat din lume, care măsoară 2 metri și 51 cm. Tânăra spune că a fost inspirată de mama și bunica ei, care aveau părul foarte lung, dar și de de eroina din basme Rapunzel, cu care este adesea comparată. 

Aliia, în vârstă de 35 de ani spune că niciodată nu și-a tuns drastic părul, ci doar vârfurile despicate pentru a-l menține sănătos. Femeia își spală podoaba capilară o dată pe săptămână, procedură care îi ia în jur de 30 de minute și încă o oră pentru a se pieptăna, iar dacă vrea să aplice o mască de păr mai are nevoie de încă două ore. 

Tânăra spune că nu folosește niciodată feonul, nu se vopsește și foarte rar aplică henna. De asemenea, aceasta se alimentează sănătos și ia vitamine. Tânăra muncește ca artist și ilustrator grafic, iar în timpul liber crează conținut pentru conturile sale de pe rețelele sociale, în care apare pe post de model.

sursa: tv8.md