mamaplus

Cele mai bune ceaiuri pentru constipație, care te scapă rapid de această problemă

-
//
22.12.2020

În zilele noastre, constipația afectează un număr mare de oameni. Frecvent, aceasta este consecința unei alimentații nesănătoase, dezordonate, din care lipsesc fibrele. Există, din fericire, o mulțime de ceaiuri pentru constipație, care te scapă rapid de această neplăcere.

Dacă te confrunți cu această problemă și te-ai asigurat că, în spatele ei, nu se află o cauză medicală, o poți remedia cu ajutorul plantelor. În rândurile următoare, îți vom vorbi despre cele mai eficiente ceaiuri pentru constipație, care, adesea, aduc și alte beneficii sănătății.

Ceai de crușin

Crușinul conține compuși care stimulează contracțiile colonului și reduc absorbția apei de către intestine, în acest fel rămânând mai multa apă la nivelul colonului. Acest lucru determină înmuierea scaunelor și eliminarea lor mai rapidă.

Pe lângă combaterea constipației, ceaiul de crușin favorizează curățarea sângelui și este benefic în tratamentul reumatismului, afecțiunilor hepatice și celor ale vezicii biliare. Spre deosebire de alte ceaiuri cu efect purgativ, acesta prezintă avantajul de a putea fi consumat pe termen lung fără a produce obișnuință pentru organism.

Ceaiul se prepară dintr-o lingură de coajă de crușin mărunțită, care se opărește în 250 ml de apă. După un sfert de oră, se fierbe la un foc mic timp de 30 minute. Se strecoară fierbinte și se bea călduț înainte de culcare.

Ceai de senna

Ceaiul de senna se obține din frunzele și păstăile arborelui Senna alexandrina. Acestea conțin compuși care stimulează digestia. Ceaiul se obține prin infuzarea a 1-2 grame de frunze de senna uscate în apă fierbinte, timp de 10 minute. Se beau două căni zilnic.

Ceai de lemn dulce

Lemnul dulce este un alt remediu natural cu beneficii dovedite în combaterea balonării și a constipației. Ceaiul de lemn dulce reglează digestia și are un efect laxativ rapid datorită faptului că stimulează contracțiile intestinului gros.

Se prepară sub formă de infuzie, din 2 lingurițe cu pulbere adăugate la 250 ml de apă clocotită. Se ține acoperit timp de 15 minute, după care se strecoară și se bea cu 30 de minute înainte de cele trei mese principale.

Ceai de anason

Ceaiul obținut din semințe de anason combate senzația de balonare, reduce gazele intestinale și determină înmuierea scaunelor, ceea ce duce la eliminarea lor mai rapidă. Se prepară din 2 lingurițe de plantă la o cană cu apă fierbinte, lăsate la infuzat timp de 10 minute.

Ceai verde

Ceaiul verde, cunoscut pentru beneficiile sale în accelerarea arderilor și favorizarea procesului de slăbire, face adevărate minuni și în cazul constipației. Taninurile pe care le conține hidratează mucoasa intestinală, care reușește să elibereze enzime și alte lichide la interiorul colonului. Astfel, materiile fecale se înmoaie și pot fi eliminate cu ușurință.

Totodată, ceaiul verde conține cafeină, care stimulează mișcarea intestinală. Prezența acestei substanțe în compoziția ceaiului verde îi dă acestuia efecte energizante, motiv pentru care nu este recomandat a fi consumat înainte de culcare. Se prepară prin infuzarea unui pliculeț de ceai timp de 5-7 minute.

Recomandări pentru prevenirea constipației

Consumul regulat de lichide precum apa și ceaiul este una dintre cele mai bune metode de a preveni constipația. O hidratare optimă are drept consecință lubrifierea corespunzătoare a colonului, ceea ce are drept rezultat înmuierea scaunului.

Consumul de fibre este, de asemenea, foarte important pentru prevenirea constipației. În acest scop, introdu în alimentația ta zilnică leguminoase, tărâțe, cereale integrale și fructe.

Totodată, este recomandată evitarea sedentarismului.