mamaplus

Există o legătură incredibilă între murături și COVID-19, susțin experții germani

-
//
15.07.2020

Fără a dispune de un vaccin anti-COVID-19, niciunul dintre noi nu poate elimina în totalitate riscul unei contaminări. Iar experții estimează că acest vaccin nu va apărea pe piață poate mai devreme de 18 până la 24 de luni.

Alimentația cât mai sănătoasă cu putință este foarte importantă, atât sub aspect fizic cât şi psihic. Nu trebuie ținut un regim special, ci doar evitate alimentele procesate, acestea fiind bogate în zahăr. Cercetătorii germani sugerează că dieta poate contribui semnificativ la variația ratelor de deces cauzate de COVID-19. Astfel, consumul de alimente fermentate scade riscul mortalității în cazul pacienților bolnavi de COVID-19 a scăzut cu 35,4%.

Prebioticele şi probioticele, care se găsesc în produse fermentate, cum ar fi kefirul, varza acră, kimchi sau iaurt, pot reduce inflamațiile, stimulează starea noastră de spirit şi funcțiile cognitive.

Cele mai indicate alimente sunt, în general, cele mai valoroase din punct de vedere al conținutului alimentar. Carbohidrați complecşi din fructe, legume şi cereale integrale asigură o hrană consistentă pentru creierul nostru, furnizând treptat energia de care avem nevoie şi pentru a ne stabiliza psihicul. O alimentație echilibrată presupune o varietate de produse bogate în vitaminele A, B, C, D şi E, precum şi mineralele fier, zinc şi seleniu.

Vitaminele B, pe care le găsim în legume verzi precum broccoli sau spanac, în fasole, banane, ouă, carne de pasăre, peşte şi sfeclă roşie sunt foarte importante pentru creier şi pentru secrețiile de serotonină şi dopamine, care ne dau o stare de bine. O lipsă a vitaminelor B6, B12 şi a acidului folic (B9) duce la depresie.

Este, aşadar, esențial să ne îngrijim de starea noastră de sănătate, care, potrivit unui număr tot mai mare de studii, influențează psihicul şi comportamentul nostru.