mamaplus

Anna Covzun creează panouri interactive pentru copii. Află care sunt beneficiile acestei jucării!

-
//
28.07.2021

Jocul este activitatea de bază al fiecărui copil, de aceea jucăriile de calitate ocupă un rol extrem de important în viața acestuia. Părinții conștienți de acest lucru aleg jucării care, pe lângă faptul că-l distrează, dezvoltă și abilitățile celui mic. Anna Covzun creeză panouri interactive pentru copii, jucăriile perfecte, care îmbină jocul cu educația!

mamaplus

Cum ți-a apărut ideea să creezi panouri interactive?

Ideea de a crea un panou interactiv Montessori mi-a venit acum aproximativ șase luni. În timp ce navigam pe site-urile străine, fiind în căutarea unei idei de cadou pentru un copil, am dat peste un articol informativ despre un panou numit busyboard. După ce am citit informațiile despre această jucărie, mi-am dat seama că exact de asta aș avea nevoie. Am început să caut acest panou în magazinele din Chișinău, dar, din păcate, nu am găsit nimic pe plac. Atunci mi-a venit ideea să creez un busyboard de una singură.

Care sunt beneficiile unui astfel de panou?

Cel mai important beneficiu al panoului interactiv este siguranța. Părintele poate fi sigur că în timpul jocului copilul nu-și va zgârâia mânuța, nu se va lovi și nu se va electrocuta. De asemenea, această placă este foarte compactă, realizată din materiale naturale, mobilă, ceea ce înseamnă că poate fi folosită atât acasă, cât și în aer liber.

Ce calități își dezvoltă copilul datorită acestei jucării?

Sarcina principală a busyboardului este de a oferi copilului elemente interesante, cognitive și sigure, pentru un studiu independent al lumii din jurul său.

Panoul contribuie la:

• dezvoltarea abilităților motorii;

• concentrarea atenției, perseverenței și răbdării;

• memorie (vizuală, sonoră);

• logică (copilul vede cum acțiunile sale duc la rezultatul dorit);

• imaginație;

• împreună cu părinții, copilul învață forme, litere, cifre, numele florilor, diferența dintre moale și dur, mare și mic.

De asemenea, această jucărie oferă părintelui timp liber până când copilul explorează lumea din jur.

Cât timp îți ia să creezi un panou interactiv?

În medie, crearea unui busyboard îmi ia 1-2 zile. Înainte de a propune un panou clientului, aflu preferințele bebelușului, vârsta, sexul și, în conformitate cu aceste detalii, propun un model individual. Toate panourile sunt unice, fiecare detaliu fiind realizat manual: vopsire, asamblare și atașare.

Cât costă un panou cu activități?

Prețurile încep de la 500 de lei, totul depinde de mărimea și numărul de elemente de pe tablă.

Ce elemente preferă părinții să se regăsească pe panourile copiilor lor?

Setul de elemente de bază, pe care și le doresc majoritatea părinților, include: zăvor, buton, comutator, priză, spinner, roți dințate, numărătoare cu bile și crocodil cu fermoar. Acestea sunt obiectele pe care copilul le întâlnește în viața de zi cu zi.

Care sunt planurile tale pentru viitor?

Aș vrea ca jucăriile educaționale Busyboard să devină mai populare și actuale în țara noastră, pentru ca fiecare copil să aibă posibilitatea de a explora în siguranță lumea. Voi fi fericită dacă hobby-ul meu va aduce beneficii dezvoltării copiilor din Moldova.

mamaplus