Chiftele de morcovi la abur

Chiftele de morcovi la abur

-
//
28.01.2016

Chiftele de morcovi la abur

Preparare:

Spălați și curățați morcovul, dați-l prin cea mai mică răzătoare sau mărunțiți-l cu blenderul. La dorință, morcovul poate fi fiert în prealabil.

Puneți morcovul ras într-o cratiță, adăugați 50 ml de lapte, uleiul, zahărul, amestecați bine și înăbușiți la foc mic timp de 10-15 minute. Adăugați grișul și laptele rămas, lăsați pe foc încă 7-10 minute.

Luați de pe foc, răciți, adăugați gălbenușul și omogenizați bine. Din masa obținută formați chifteluțe, adăugați verdețurile (dacă micuțul le acceptă) și gătiți la abur aproximativ 20-25 minute.

Chifteluțele pot fi pregătite și în aparatul multicooker.

Sfat: pentru diversitate, puteți completa acest preparat cu diverse ingrediente, de exemplu: brânză, cașcaval, prune uscate, mere, varză sau sfeclă.

Chiftele de morcovi la abur

Sursa