Greșeli inacceptabile la bucătărie. Sfaturi utile pentru gospodine!

Greșeli inacceptabile la bucătărie. Sfaturi utile pentru gospodine!

-
//
06.10.2014

Nu credeți un bucătar care spune, că niciodată nu a greșit în procesul de preparare a bucatelor. Se mai întâmplă, chiar și cei mai mari profesioniști o dau în bară. Iar în bucătăriile celor mai bune restaurante din lume arde carnea, legumele se răsfierb iar salatele sunt prea sărate. Toate acestea însă sunt incidente nefericite, erori, care nu se mai repetă. Există însă greșeli, pe care le admitem în fiecare zi, fără a ne da seama, că acestea strică gustul sau aspectul mâncării, lăsând o dezamăgire totală de la cină, pregătită cu atâta efort. Străduiți-vă să nu repetați aceste greșeli și atunci vă veți putea mândri cu bucatele preparate.

Greșeala nr. 1

Nu ați pregătit din timp ingredientele

Vi s-a întâmplat să încurcați sarea cu zahărul? Sau să puneți amidon în loc de făină? Dacă da, atunci dvs. nu pregătiți ingredientele înainte de a începe să gătiți. Asta desigur că nu înseamnă, că trebuie să scoateți toate cele necesare pe masă, deoarece nu veți ave loc pentru prepararea mâncării. Merită însă să divizați rețeta pe puncte și înainte de următorul să scoateți ingredientele necesare!

Greșeli inacceptabile la bucătărie. Sfaturi utile pentru gospodine!

Greșeala nr. 2

V-ați grăbit 

Cea mai sigură modalitate de a strica mâncarea este să gătiți în grabă. Dacă în rețetă este indicat, că timpul de preparare este de 2 ore, nici nu încercați să gătiți timp de o oră. Vreți să economisiți timpul? Pregătiți produsele înainte de preparare (vezi p.1)

Greșeala nr. 3

Ați utilizat produse vechi

Este evident, nici chiar o gospodină tânăra nu va găti din carne stricată sau lapte acru. Însă sunt produse, termenul de valabilitate al cărora pare să fie nelimitat. De exemplu, făina și ierburile uscate. S-ar părea: și ce dacă acestea au stat câțiva ani în dulap, doar nu s-au stricat. Corect, produsele nu s-au alterat, însă gustul bucatelor va fi stricat garantat! Tarta din făina veche nu va crește, iar ierburile uscate vor da bucatelor un gust amar.

Greșeala nr. 4

Ați răsfiert legumele

Broccoli sau conopida sau răsfiert după fierbere, iar morcovul dimpotrivă, ronțăie? Fierbeți legumele separat: fiecare legumă are timpul său de fierbere. După fierbere NEAPĂRAT clătiți-le cu apă rece. Aceasta va stopa procesul de prelucrare termică și respectiv, nu va permite răsfierberea legumelor.

Nu vă întristați atunci când la bucătărie se întâmpla mici incidente. Străduiți-vă să acumulați experiență și să nu admiteți în viitor aceleași greșeli. Dacă aveți mici secrete de preparare a bucatelor, dezvăluiți-le chiar în comentariile la acest articol.

Greșeli inacceptabile la bucătărie. Sfaturi utile pentru gospodine!