Pui cu dovleac şi ciuperci

Pui cu dovleac şi ciuperci

-
//
04.11.2016

Dovleacul este nu doar gustos şi folositor, el este şi absolut universal în calitate de ingredient de bază sau ajutător pentru cele mai diverse bucate: supe şi garnituri, salate, deserturi şi chiar băuturi. Astăzi vom combina dovleacul cu carnea!

Pui cu dovleac şi ciuperci

MOD DE PREPARARE

Pui cu dovleac şi ciuperci 1. Puneţi ciupercile într-un bol, turnaţi 1,5 pahare de apă fierbinte şi lăsaţi pentru 30 de minute. Pui cu dovleac şi ciuperci 2. Spălaţi puiul, uscaţi-l cu şerveţele de hârtie, tăiaţi în 8 părţi, îndepărtaţi pielea. Tăiaţi lămâia în jumătate şi frecaţi cu ea bucăţile de carne. Pui cu dovleac şi ciuperci 3. Într-o tigaie mare încălziţi uleiul şi prăjiţi puiul la foc iute în decurs de 10-12 minute, până se rumeneşte frumos. Mutaţi carnea într-o cratiţă adâncă. Pui cu dovleac şi ciuperci 4. Curăţaţi dovleacul, îndepărtaţi seminţele, tăiaţi miezul în cubuleţe cu latura de 2 cm. Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa. Scurgeţi şi strecuraţi apa din ciuperci, lăsaţi să se usuce şi tăiaţi-le bucăţele mici. Pui cu dovleac şi ciuperci 5. Încălziţi într-o tigaie adâncă puţin ulei, adăugaţi ceapa şi prăjiţi, amestecând, timp de 3 minute. Adăugaţi ciupercile şi dovleacul. Gătiţi 10 minute, amestecând continuu. Săraţi şi piperați. Turnaţi frişca şi 4 linguri de decoct de ciuperci. Gătiţi la foc mediu, fără capac, în decurs de încă 10 minute. Pui cu dovleac şi ciuperci 6. Încălziţi cuptorul la 180 °С. Turnaţi compoziţia de frişcă în cratiţa cu carne, amestecaţi şi daţi la cuptor pentru 40 de minute. Clătiţi mărarul, mărunţiţi-l şi presăraţi-l peste carne. Poftă bună! Pui cu dovleac şi ciuperci

 Sursa