Sote de legume cu mazăre

Sote de legume cu mazăre

Soteul poate fi servit şi ca garnitură, şi ca fel separat. Combinaţia de legume poate fi corectată după gustul propriu, de exemplu să adăugaţi dovlecei şi/sau broccoli, fasole verde sau orice alte legume.

Sote de legume cu mazăre

MOD DE PREPARARE

1. Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul. Morcovul şi ardeiul tăiaţi-le pai, iar ciupercile – feliuţe. Încălziţi în tigaie, la foc mediu, 2 linguri de ulei, adăugaţi ceapa şi morcovul şi prăjiţi, amestecând, 4-5 minute.

Sote de legume cu mazăre

2. Adăugaţi ardeiul şi prăjiţi, amestecând, încă 3-4 minute.

Sote de legume cu mazăre

3. Puneţi usturoiul, ierburile de Provence, mazărea şi ciupercile. Prăjiţi, amestecând, încă 2-3 minute. Condimentaţi cu sare şi piper după gust.

Sote de legume cu mazăre

4. Luaţi de pe foc şi serviţi. Poftă mare!

Sote de legume cu mazăre

Sursa