‘La data de 18 iulie 2014, Federatia de Tenis din RM, in parteneriat cu CCF-Moldova si Serviciul Vamal al RM, au fost gazda primului eveniment social-caritabil organizat in comun – “Mai aproape de copii si tenis”.

Evenimentul s-a desfasurat pe teritoriul clubului de tenis “Amit Tenis”, Complexul Zimbru, si a urmarit scopul de a oferi o zi deosebita de vacanta copiilor din familiile social-vulnerabile, copiilor plasati temporar in grija asistentilor parentali profesionisti si din centrele comunitare sectoriale a municipiului.

Evenimentul cu tenta de divertisment a inclus si o ceremonie oficiala de deschidere, la care au luat parte invitatii speciali, oaspeti de onoare care au venit cu cuvinte de salut si de urari de bine atat pentru micuti, familiile lor, cat si pentru organizatorii evenimentului salutand initiativa. Este vorba despre Prima Doamna a RM - D-na Margareta Timofti, care a antrenat in discutii pe parcursul discursului si micutii prezenti la sarbatoare, care s-au dovedit a fi foarte activi si entuziasmati. „Practicarea sportului contribuie la dezvoltarea armonioasă a persoanei. Copiii trebuie incurajati sa practice tenisul. Cu eforturi comune sper sa facem copiii mai fericiti”, a declarat Prima Doamna.

Dorim sa adresam sincere multumiri si recunostinte pentru prezenta si pentru implicare D-nei Timofti, care in pofida agendei incarcate a fost alaturi de noi pe parcursul intregului eveniment, sustinand astfel initiativa si scopul nobil al proiectului.

La fel cu un cuvant de salut au evoluat D-na Nune Mangasaryan - Reprezentant UNICEF in RM, D-nul Banaruc Eduard - Secretar General Adjunct al Guvernului RM, D-nul Leonid Bujor, Consilierul principal de stat al prim-ministrului RM pe problemele educatiei, culturii şi sportului si alti oaspeti, precum si organizatorii evenimentului si anume D-na Liliana Rotaru - Presedintele CCF Moldova, D-ra Marina Tauber - Presedintele FTM, D-na Alina Sargu - reprezentanta Serviciului Vamal al RM.
In cuvintul sau de salut, Presedintele FTM, Marina Tauber a adus multumiri tuturor oaspetilor pentru prezenta lor, a multumit partenerilor pentru cooperarea reusita si implicarea deosebita, si si-a exprimat sincerele pareri pozitive despre lansarea unei noi colaborari intre AO "Federatia de Tenis din RM si AO "CCF - Moldova".

"Este primul eveniment social comun, organizat in colaborare cu Organizatia CCF Moldova si Serviciul Vamal al RM, carora doresc sa la multumesc pentru initiativa, implicare si eforturile depuse pentru organizarea acestei minunate sarbatori! Speram ca acest proiect sa reprezinte doar inceputul multor altor evenimente si proiecte similare care vor continua sa fie organizate in colaborare in scopuri nobile menite sa sensibilizeze societatea intreaga la actiuni importante de imbunatatire a traiului familiilor social vulnerabile!" - a declarat Marina Tauber.

La sfarsitul partii oficiale, a fost oferita si o donatie pentru o familie istoria carora nu a putut lasa indiferenta OA "Suflet Generos" in reprezentanta fondatorului - Cristina Turcan, cu care FTM colaboreaza deja in cadrul mai multor evenimente sociale-caritabile. Astfel Cristina Turcan a oferit o donatie in suma de 10000 lei, ce urma sa fie transmisa spre imbunatatirea conditiilor de trai ale acestei familii impreuna cu urarile ei calduroase de bine si bafta pentru aceasta tanara familie.

Imediat dupa inchiderea partii oficiale toti micutii au fost angajati in jocuri, concursuri, muzica si distractii. Copilasii s-au bucurat de ocazia de a cunoaste ce inseamna un sport atat de frumos cum este tenisul, fiind antrenati pe terenul de tenis tenis in diverse jocuri sportive, stafete, tenis propriu-zis sub instruirea a 9 antrenori profesionisti de tenis.

Deasemenea programul pentru copii a prevazut dansuri, face-painting, distractii impreuna cu personaje preferate din povesti.

O deosebita atentie le-a atras copiilor, dar si parintilor acestora, exercitiul de simulari cu caiinii din dotarea Serviciului Vamal al RM. Surpriza a fost pregatita de catre Serviciul Vamal si a reusit sa ofere micutilor multe emotii pozitive, dar si siguranta unor adevarati protectori ai frontierelor tarii.

Atmosfera de sarbatoare a fost asigurata de catre cantareata Dianna Rotaru si partenerul sau de scena Jucatoru’.

Spre sfirsitul zilei copii au gustat din deliciile oferite de Andy’s Pizza si partenerii evenimentului Tortik.md, dupa care a urmat cireasa de pe tort al intregului eveniment – multe-multe cadouri din partea organizatorilor, sponsorilor si partenerilor, precum si ingetata oferita de catre Betty Ice.

Dorim sa aducem sincere multumiri celor care au ajutat la organizarea evenimentului, si anume sponsorilor generali ai FTM - Compania Dufremol, Fundatia Miron Shor, care sunt mereu alaturi de activitatea FTM. De asemenea adresam sincere multumiri si toata recunostinta partenerilor evenimentului: Monarh – tipografia oficiala FTM, Aqua Uniqa – apa oficiala FTM, Julius Meinl – cafeaua oficiala FTM, Medpark – partener medical, partenerilor Fundatia pentru Dezvoltarea Tenisului din RM, Party Store.md, Andy’s Pizza, Our Kids, Betty Ice, Efes Moldova, Patiseria Tortik
Liga Tineretului, Mamz Elle, Complexul Sport "Zimbru", pentru eforturile depuse si pentru sprijinul acestui eveniment, care a reusit sa ofere multe zambete copilasilor din mediu social vulnerabil.

De asemenea, ne exprima recunostinta pentro toti partenerii media care au fost prezenti la eveniment, reflectand pentru intreaga tara scopul nobil al evenimentului.

Nu in ultimul rand, repetat adresam sincere multumiri oaspetilor, invitatii speciali care ne-au onorat in primul rand cu prezenta, si care s-au implicat activ in problema abordata prin acest eveniment, si anume grija si prezenta parinteasca in viata fiecarui copil.

Suntem recunoscatori tuturor care s-au implicat cu pasiune in acest proiect –voluntarilor, lucratorilor sociali, echipelor celor trei organizatii ce s-au ocupat de buna desfasurare a evenimentului si anume CCF Moldova, Serviciului Vamal si FTM, antrenorilor implicati nemarginit in procesul de initiere a copiilor in tenis si anume Andreev Andrei, Cucu Rima, Ischimji Elena, Dan Seu, Marina Marcu, Leonid Cozbinov, Smirnov Serghie, clunbului de tenis "Amit-Tenis" pentru gazda primitoare, care de fiecare data ofera cea mai placuta ambianta pentru toti vizitatorii, precum si tuturor celor care au fost prezenti la eveniment si impreuna cu noi s-au bucurat de zimbetele sincere a acestor copii, care, pe cel putin o zi au avut parte de o zi deosebita de vacanta.