mamaplus

4 din 10 copii din țările sărace merg flămânzi la culcare. Inflația și veniturile mici contribuie la extinderea foametei în lume

-
//
13.10.2023

Nivelul ridicat al inflației și creșterea costului vieții contribuie la extinderea foametei pe plan mondial, arată un studiu în care au fost incluse 16 țări. Cercetarea a fost realizată la comanda organizației umanitare World Vision International, transmite Reuters și Digi24.

mamaplus

Studiul, publicat cu puţin înaintea Zilei mondiale a alimentaţiei, marcată luni, 16 octombrie,  a stabilit că pentru 59% dintre părinţii chestionaţi foamea şi malnutriţia în familiile lor, în special în rândul copiilor, constituie un puternic motiv de preocupare. 

Totodată, 46% dintre ei sunt îngrijoraţi în ce priveşte procurarea banilor necesari pentru a cumpăra mâncare. 

Studiul a constatat totodată că 37% dintre părinţi spun că nu le pot asigura copiilor o nutriţie adecvată în fiecare zi şi 21% au afirmat că s-a întâmplat să-şi culce copiii flămânzi în ultima lună.

În ţările cu venituri mici, proporţia copiilor care merg la culcare flămânzi se ridică la 38%, potrivit acestui studiu, dar şi în SUA 18% dintre respondenţi au spus că un copil din locuinţa lor s-a aflat în această situaţie.

Dintre respondenţii care au spus că copiii lor suferă de foame, 46% au menţionat ca motiv principal inflaţia şi costul vieţii. Următoarele două motive cele mai frecvent sunt veniturile mici (39%) şi faptul că guvernele nu se preocupă suficient pentru a pune capăt foametei (25%).

Cele 16 ţări participante la studiul realizat de Ipsos au fost Australia, Bangladesh, Brazilia, Canada, Coreea de Sud, Germania, Filipine, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Peru şi SUA, cu câte 1000 de respondenţi, şi Ciad, Republica Democratică Congo, Irak şi Malawi, cu câte circa 500 de respondenţi, din toate categoriile de venituri.