mamaplus

Acțiune de caritate pentru 40 de copii din familii nevoiașe în Capitală

-
//
14.08.2023

În ajunul noului an școlar, asociația „Laolaltă” și Centrul Comunitar 151 au organizat un eveniment caritabil, unde oamenii au putut dona ghiozdane și rechizite școlare sau și-au putut procura un produs vestimentar în schimbul unei donații. Evenimentul a fost organizat pentru a ajuta 40 de copii din familii nevoiașe.

mamaplus

„Ne dorim să strângem bani pentru a cumpăra 40 de rucsacuri pentru 40 de copii din familii social-vulnerabile. De asemenea, avem haine pentru școală. În schimbul la o donație oamenii își pot lua haine. Rucsacurile vor merge în patru regiuni ale țării. Acolo avem centre comunitare. Este vorba despre Cahul, Comrat, Căușeni și Dondușeni”, spune Margareta Cartiră, manager comunicare, asociația „Laolaltă”, transmite moldova1.md.

Persoanele care au venit să doneze au apreciat inițiativa asociației. 

„Noi am adus un rucsac ortopedic, penaluri și rechizite. Cred că o fetiță va fi foarte bucuroasă că în noul an școlar o să aibă un rucsac nou. Eu foarte des aduc lucruri: rechizite, jucării, hăinuțe.”;

„Asemenea inițiative permanent sunt salutabile, deoarece orice copil are dreptul să aibă un ghiozdan plin cu de toate înainte de a suna clopoțelul pentru prima dată în viața lui. Credem că aceste gesturi sunt binevenite pentru toți copiii, indiferent de naționalitate, religie și altă apartenență socială.”;

„Copiii vor fi ajutați. În special cei din familii cu o situație financiară precară, care nu-și pot permite multe. Este important când poți dona din ceea ce ai, celor care au nevoie. Pot fi atât donații financiare, cât și haine, stilouri, caiete”, au spus participanții la evenimentul cariabil. 

Centrul Comunitar 151 va colecta donații, inclusiv rechizite școlare și rucsacuri, până la data de 17 august.