mamaplus

Angelica Frolov reacționează la postarea Liei Taburcean: “sunt sigură că copiii tăi…”

-
//
12.01.2024

Angelica Frolov, Coordonatoare de Program Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul Centrului de informaţii GENDERDOC-M, a reacționat la postarea interpretei Lia Taburcean care a spus că simte scârbă față de persoanele transgen. Deși Taburcean și-a făcut publică opinia încă în primele zile ale lunii ianuarie, Frolov a publicat o reacție abia joi seara, 11 ianuarie curent.

mamaplus

“Este în Moldova o cântăreață, care nu știe ce să răspundă viitorilor copii, dacă aceștia vor vedea pe stradă două fete sau doi băieți ținându-se de mâna. Cântăreața se numește Lia Taburceanu.
Vreau să o ajut pe Lia, luând în considerație că am studii în psiho-pedagogie. 
Dragă Lia, când (dacă) copii tăi te vor întreba de ce se țin două persoane de același sex de mână, răspunsul tău poate fi următorul: “Sau sunt prieteni apropiați, sau se iubesc”. Crede-mă, pentru un copil este suficient acest răspuns, cu condiția că părinții nu i-au băgat în cap niște prejudecăți și frici legate de oamenii diferiți de el. Dar sunt sigură că copiii tăi nu vor fi cu prejudecăți, așa-i?)))
Te invităm la Pride marș pe 16 iunie alături de noi, hai să lărgim mintea concetățenilor noștri până a ajunge în această situație, pentru că, nu poți ști acum ce orientare sexuală și identitate de gen vor avea copiii tăi ;)”

Amintim că, la începutul acestui an, Lia Taburcean a făcut o postare mai neobișnuită, vis-a-vis de un subiect încă sensibil în societatea noastră. Artista și-a făcut publică opinia despre comunitatea transgen, menționând că simte o scârbă față de aceste persoane, scrie realitatea.md.