mamaplus

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul copilului agresat de taxatoare

-
//
16.08.2023

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului s-a autosesizat și va investiga cazul copilului de 10 ani, care ar fi fost agresat într-un troleibuz din Capitală.

mamaplus

În acest context, Ombudsmanul Copilului a sesizat Regia Transport Electric Chișinău pe acest caz și a înaintat o solicitare pentru a cerceta toate circumstanțele și acțiunile întreprinse de instituție întru respectarea și protecția drepturilor copiilor în transportul urban, transmite Știri.md.

Anterior Avocatul Poporului pentru drepturile copilului a mai fost sesizat cu privire la comportamentul necorespunzător al angajaților Regiei Transport Electric Chișinău față de copii în timpul circulației în transportul public din municipiul Chișinău.

Ombudsmanul îndeamnă factorii de decizie a instituției vizate să întreprindă toate acțiunile posibile în vederea prevenirii cazurilor de abuz din partea angajaților față de copii.

Amintim că o mamă s-a plâns pe rețelele de socializare că fiul a fost agresat de o taxatoare de pe troleibuzul de pe ruta nr.4.