mamaplus

Bebeluș de 3 săptămâni găsit în frig, într-o locuință socială mizerabilă, fără utilități

-
//
17.10.2023

Polițiștii locali și asistenții sociali din cadrul DGASPC Bistrița-Năsăud au luat ieri un bebeluș de 3 săptămâni de la mama sa, după ce l-au găsit pe sugar în frig, într-o locuință socială mizerabilă din Viișoara, care nu era racordată la utilități. Familia bebelușului se ocupa cu cerșitul.

mamaplus

Ieri, asistenții sociali și polițiștii locali au intervenit la blocurile sociale din Viișoara, de unde au luat un bebeluș de doar 3 săptămâni, instituindu-se măsura de protecție specială: plasamentul la un asistent maternal. Se pare că familia bebelușului trăia din cerșit, transmite bistriteanul.ro.

„Familia bebelușului este cunoscută că practică, constant, apelarea la mila publică, astfel că a intrat în vizorul și monitorizarea colegilor de la Poliția Locală și Direcția de Asistență Socială încă de când mama era însărcinată. Au fost efectuate vizite la domiciliul acesteia, constatându-se că, condițiile de locuit sunt improprii pentru un sugar”, precizează Poliția Locală, într-o informare de presă.

Este vorba despre un apartament mizerabil dintr-un bloc social din Viișoara, care nu avea căldură și nu mai era racordat deloc la utilități:

„Familia locuiește în Viișoara, într-un bloc de locuințe sociale, iar pentru apartamentul pe care-l au în folosință sunt scutiți de plata chiriei. Locuința se află în stare avansată de degradare, fără record la utilități, acestea fiind sistate pentru neplată fapt ce reprezenta un pericol pentru un nou-născut”, mai spune Poliția Locală.

Se pare că mama micuțului a fost consiliată și informată încă din timpul sarcinii că trebuie să curețe locuința și racordeze la utilități pentru a asigura cele necesare nou-născutului.

„Datorită faptului că nu au existat schimbări semnificative în comportamentul părinților și luând în considerare principiul interesului superior al copilului ce prevalează în toate demersurile și deciziile care privesc copiii, întreprinse de autoritățile publice, s-a decis că sugarul se află într-o situație de risc și se impune în regim de urgență plasamentul la un asistent maternal profesionist”, se mai arată în comunicarea Poliției Locale.

mamaplus