Business cu biletele pentru tabere. Pe net, pachetele sunt vândute ilegal de două ori mai ieftin

Business cu biletele pentru tabere. Pe net, pachetele sunt vândute ilegal de două ori mai ieftin

-
//
17.07.2017

Afacere ilegală cu bilete pentru taberele de odihnă. Pe Internet sunt vândute pachete de două ori mai ieftine, decât preţul oficial stabilit de Guvern.

Business cu biletele pentru tabere. Pe net, pachetele sunt vândute ilegal de două ori mai ieftin

De exemplu, pe un site un sejur de şapte zile la "Poieniţa Veselă" din raionul Ialoveni este oferit cu doar 800 de lei. Administraţia taberei nu exclude că ilegalităţile au loc din cauza repartizării ineficiente a biletelor de odihnă. 

Contactat de jurnaliştii noştri, aşa-zisa vânzătoare ne-a declarat că, pentru această lună, a epuizat toate biletele, însă până în august va aduna altele.

"Nu cunosc, dacă sunt cu reducere pentru că ele acolo, pe loc, la tabară sunt peste 1.000, 1.500 de lei. Vă dau garanţie, nu este problemă în valabilitatea foilor. Pur şi simplu, domnul director, Ion Patic. Mie mi s-a dat un număr anumit de foi şi eu deja le-am vândut", a spus vânzătoarea. 

Directorul taberei susţine că nu cunoaşte această persoană. El nu neagă însă că biletele sunt autentice. Potrivit lui Ion Patic, preţul complet pentru un sejur este de 1.920 de lei.

Copiii din familiile sărace sau, de exemplu, elevii din sectorul Botanica al Capitalei, achită doar 600 şi, respectiv, 384 de lei. Şeful instituţiei nu exclude că anume aceste bilete au ajuns pe mâna afaceristei.

"Probabil că cineva din copiii, care le-au procurat cu preţul acesta de 384 le dau la realizare la fetiţa aceasta", a spus şeful taberei de odihnă "Poieniţa Veselă", Ion Patic. 

Administraţia instituţiei susţine că luni va depune o plângere la poliţie.

"Noi să câştigăm bani pentru a restructura, pentru a moderniza tabăra, dar nu cineva se foloseşte de acest moment. Probabil că în alt mod o să repartizăm foile, o să scriem familia copiilor acolo", a declarat şeful taberei de odihnă "Poieniţa Veselă", Ion Patic. 

Unii părinţi spun că nu ar scăpa ocazia să cumpere bilete cât mai ieftine, alţii preferă însă procedura legală.

Acum doi ani, administraţia taberei a mai sesizat astfel de cazuri.

Sursa: publika.md