mamaplus

Cât ar putea costa cea mai scumpă călătorie cu microbuzul în suburbiile din capitală

-
//
29.06.2022

Cea mai scumpă călătorie cu microbuzul în suburbiile din capitală ar putea fi până la Vadul lui Vodă. Mai exact, biletul va costa 17 lei până în oraş şi 19 lei până la plajă. Noile prețuri ar urma să fie aplicate din 1 iulie. Decizia finală în acest sens urmează însă să fie luată după ce se va expune instanța, în condițiile în care Cancelaria de Stat a atacat proiectul CMC prin care primarul a fost împuternicit să stabilească noile tarife pentru transportul public.

Şoferii care circulă pe ruta Chişinău-Vadul lui Vodă spun că până acum cei care mergeau la plajă achitau 10 lei: "Nu ştim ce va fi şi cum vor reacția călătorii, noi sperăm însă ca ei să fie înțelegători, motorina e foarte scumpă. Până acum la plajă era 10 lei. Oamenii nu-s de acord, e sărăcie în țară".

Călătorii sunt indignați de aceste scumpiri, mai ales că în microbuze condițiile sunt aceleaşi. Vehiculele nu au aparate de aer condiționat şi sunt mai mereu arhipline.

Şi cei care merg în comuna Ciorescu vor plăti dublu pentru o călătorie. Tariful a crescut de la 5 la 10 lei. Totodată, conform noilor tarife, prețuri mai mici vor achita călătorii care merg la Dumbrava, Bubuieci sau Tohatin. Aici, prețul maxim aplicat va fi de 7 lei.

Luni, Cancelaria de Stat a atacat în instanță decizia Consiliului Municipal Chişinău prin care primarul a fost împuternicit să stabilească noile tarife pentru transportul public. Cererea urmează a fi examinată în 30 iunie. Ion Ceban a catalogat totul drept un atac fără precedent asupra autorităților locale şi a sesizat Consiliul Europei şi Delegația Uniunii Europene în Moldova.