Cum vopsim ouăle de Paști natural, fără să folosim vopsea

Cum vopsim ouăle de Paști natural, fără să folosim vopsea

-
//
12.04.2017

Vopseşte ouăle natural, aşa cum o făceau bunicii noştri. E cea mai bună alegere pentru sănătate, faţă de vopselele din comerţ care conţin substanţe nocive şi colorează intens până şi albuşul de ou.

Cum vopsim ouăle de Paști natural, fără să folosim vopsea​ 

Dacă nu vrei să mănânci vopsea chimică la propriu, colorează ouăle cu coji de ceapă, sfeclă roşie, varză roşie şi turmeric (curcuma).

De exemplu, dacă optezi pentru culoarea roz-roşie, adaugă într-un vas 2 căni de sfeclă roşie dată prin răzătoare şi 2 căni de apă.

După 15-30 de minute de fierbere la foc mic, dă prin sită conţinutul. După ce s-a răcit, nu uita să adaugi 2 linguri de oţet de vin pentru a fixa culoarea mai bine, iar lichidul obţinut toarnă-l într-un borcan care să conţină 2-3 ouă fierte tari.

Lasă-le la frigider de la 2 până la 12 ore, în funcţie de cât de închisă vrei să fie culoarea ouălor, usucă-le pe o suprafaţă tare, dar nu pe şerveţel.

Luciul frumos îl obţii dacă le ungi cu uleie de măsline sau cocos. Aceeaşi reţetă e valabilă şi pentru celelalte moduri de a vopsi ouăle ecologic.

Sursa: Publika.md