mamaplus

În doi ani a pierdut trei sarcini: Povestea unei femei luptătoare

-
//
15.01.2024

A pierdut trei sarcini în doi ani, dar nu a cedat și, într-un final, a devenit mamă. Este povestea Nataliei Vulpe-Dohotaru, o nouă eroină a proiectului „Femeile vorbesc”.

mamaplus

După o mulțime de teste, medicii au stabilit că Natalia are sindromul antifosfolipidic. Femeia a decis să facă publică povestea sa, pentru a le da speranță și altor cupluri, care se confruntă cu aceeași problemă, transmite Jurnal.md.

Natalia este din satul Ghindești, iar acum 15 ani a venit la Chișinău, unde a făcut Facultatea de Drept. Părinții au ajutat-o mult, dar și ea a început să muncească în diferite proiecte din care câștiga bani.

De-a lungul timpului, Natalia Vulpe-Dohotaru a muncit din greu pentru a-și crea propria afacere. A activat jumătate de an în calitate de consultant juridic, dar nu s-a regăsit, așa că s-a reorientat spre turism. Mai întâi a muncit într-o companie, iar peste ceva timp și-a deschis propria firmă.

Și-a cunoscut bărbatul vieții pe Internet. Ea - femeie preocupată de vacanțele turiștilor, el - un bărbat implicat în afaceri. Așa a început povestea de dragoste a Nataliei și a lui Sergiu Vulpe, care a culminat cu un „da” în fața ofițerului de la stare civilă.

În urmă cu șase ani și-au dorit enorm un copil. Ambii s-au bucurat de sarcină, dar nu a fost să fie.

„Aveam opt săptămâni. Eram într-o vacanță în Vietnam și în timpul excursiei am început să simt dureri. Am suferit un avort spontan. Multe femei spuneau că au avut așa situație și nu au spus la nimeni, dar eu am ales să spun, să mă descarc. Eu știam că trebuie să fiu mamă, că noi o să devenim părinți”, spune Natalia.

La jumătate de an după pierderea sarcinii, cu permisiunea medicului, a rămas din nou însărcinată. În a șaptea săptămână a simțit că ceva nu era în regulă, avea dureri, a mers la consultație, iar medicul i-a spus că fătul s-a oprit din dezvoltare.

Abia acum, la câțiva ani distanță, Natalia a simțit nevoia să vorbească despre acest lucru.

„Au fost două momente foarte dureroase. De ce eu? De ce nouă nu ne reușește? Dacă nu era susținerea soțului și a părinților nu reușeam. Mi-am ocupat timpul cu ceea ce îmi place să fac și mi-am zis că o să reușesc, că eu nu pot să nu am un copil. Era un scop și o dorință, eu am ce să-i ofer acelui copil și asta mi-a dat puteri mai departe”, povestește femeia.

Iar cea de-a treia sarcină a fost extrauterină. Deși a trecut prin grele încercări, Natalia nu înceta să viseze că într-o bună zi va deveni și ea mamă.

După lungi căutări, a reușit să găsească un medic care a înțeles care e problema. Este vorba despre un sindrom pe care-l avea Natalia - în timpul sarcinii sângele se coagula și nu ajungea la făt. La cea de-a patra sarcină deja, a făcut injecții pe toată durata sarcinii și a adus pe lume un băiat perfect sănătos.

„Emoțiile au fost foarte mari, mi-a părut cel mai frumos copil din lume, eram foarte obosită, dar toată noaptea am stat și m-am uitat la el. În acea primă noapte îmi era frică de fiecare mișcare, era perioada pandemiei, eram singură. Am născut cu masca pe față, m-am bucurat singură de el două zile, a fost ceva extraordinar”, își amintește Natalia.

Iar anul trecut, o altă dramă i-a zguduit viața. Atunci a aflat că tatăl ei are cancer în stadiul patru și că nu se mai poate face nimic.

La câteva luni după pierderea tatălui, și mama ei a plecat din viață, tot răpusă de cancer.

„Ea s-a pierdut la jumătate de an după ce l-am înmormântat pe tata. A fost cel mai greu an pentru mine, pentru că am pierdut doi oameni care au făcut totul pentru mine, pentru omul care sunt astăzi. Eu mi-am spus că am trei îngeri: bunica mea, mama mamei mele, apoi tata și mama, eu vorbesc cu ei când îmi este greu și totul se rezolvă”, spune Natalia.

Acum, la 37 de ani, Natalia Vulpe-Dohotaru este însărcinată cu al doilea copil.

„Sunt alături de bărbatul pe care-l iubesc, am copii, fac ceea ce îmi place, obosesc, sunt momente în care plâng, deși nimeni nu mă vede. Vreau să fiu pozitivă, plină de energie, visele mele sunt banale, dar îmi doresc familie fericită, liniște, să fie pace în jur”, afirmă femeia.

Natalia Vulpe-Dohotaru are o poveste de viață cutremurătoare și a ales să vorbească despre drumul dureros pe care l-a parcurs până a deveni mamă, pentru ca femeile care o ascultă să nu cedeze, ci să lupte pentru visul lor.

„Vreau ca noi, toate femeile, să fim o motivație una pentru cealaltă, să nu fie invidie, toți au trecut prin momente grele, toți am luptat, dar e important că nu am renunțat. Întotdeauna am crezut că despre durere se suferă în tăcere, dar sunt momente în care trebuie să vorbești ca alții să înțeleagă că toți avem dureri, zâmbim cât mai mult, cât mai des și credem în puterile noastre, nu contează că tu ești o fetiță venită de la țară, noi trăim în cea mai frumoasă perioadă, poți obține multe în viață și nu contează de unde vii și a cui ești”, a conchis Natalia.