mamaplus

Elevii din Soroca au lansat o campanie pentru a cumpăra lemne bătrânilor

-
//
18.12.2023

Elevii Liceului "Ion Creangă" din Soroca au organizat o campanie umanitară pentru a cumpăra lemne de foc bătrânilor aflați în dificultate.

mamaplus

Denumită generic "Războiul Bănuţilor", campania se află la cea de-a unsprezecea ediţie, scrie Tvr.md.

"-Noi am colectat bănuţi şi am procurat peleţi pentru dvs. Am adus 4 saci de peleţi pentru a avea cu ce vă încălzi -Bodaproste!" În acest an, elevii au adunat peste 26 de kilograme de monede, adică vreo 9 mii de lei. Cu acești bani au cumpărat o tonă şi 700 kg de peleţi pentru foc.

"Sunt foarte mulţumit că au fost aduse lemene pentru foc, va fi mai cald pentru bătrânii neputincioşi. Mulţumim frumos." "Au fost mai mulţi elevi la mine. Bodaproste, Bodaproste, Bodaproste!"

Campania socială "Încălzeşte sufletul unui bătrân" a fost lansată în 2012 iar în acest an a venit în ajutorul a 17 persoane.

SOFIA CAPCELIA preşedinte al Consiliului de Elevi: Prin această activitate am încercat să aducem bucurie în sufletul bătrânilor.

CONSTANTIN LISNIC elev, voluntar: În cadrul acestui eveniment ne străduim să consolidăm forţele tinerei generaţii pentru a ajuta persoanele vulnerabile.

OLGA GHERGHELIGIU director adjunct L. T. "Ion Creangă", Soroca: Sperăm ca această activitate să aibă continuitate pentru că bunătatea, milostenia va salva lumea.

Campania umanitară are rolul de a implica elevii în acţiuni sociale, pentru a le dezvolta spiritul de echipă, empatia și solidaritatea. De-a lungul anilor, cei mici au strâns zeci de kilograme de monede și au reusit să ajute o mulţime de bătrâni, veterani sau familii afectate de războiul de pe Nistru.