Incredibil! Șoferii de troleibuz din Moldova primesc salarii mai mari ca medicii

Incredibil! Șoferii de troleibuz din Moldova primesc salarii mai mari ca medicii

-
//
20.03.2018

Sănătate Info a comparat salariile lucrătorilor medicali, mărite urmare a indexării din 1 aprilie, cu alte salarii și oferte de pe piața muncii din Republica Moldova și a constatat că remunerarea medicilor și asistenților medicali este inferioară față de câștigul, de exemplu, al unui șofer de troleibuz, scrie point.md.

Incredibil! Șoferii de troleibuz din Moldova primesc salarii mai mari ca medicii

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a dispus indexarea salariilor lucrătorilor medicali cu 3,7% de la 1 aprilie. Această indexare se va face în fiecare an începând cu 1 aprilie. Toți lucrătorii medicali vor primi salarii mai mari cu 3,7% începând cu 1 aprilie. Sănătate Info a încercat să facă o comparație dintre salariile lucrătorilor medicali și ale angajaților din alte domenii.

Aflăm din hotărârea de guvern că medicii de familie cu o vechime de muncă de până la 10 ani vor avea un salariu de funcție de 5.185 de lei, cei cu o vechime de 10-20 de ani vor avea un salariu de funcție de 5.652 de lei, iar acei medici care au o vechime de lucru mai mare de 20 de ani vor avea un salariu de 6.118.

Prin comparație, salariul unui șofer de troleibuz începător la Regia Transport Electric din Chișinău este de 7.000 de lei, dacă are o vechime mai mare de zece ani, salariul este de 9.000 de lei, iar șoferii cu o vechime și mai mare și care instruiesc un student, ridică salarii până la 11.000 de lei. Apropo, pentru a deveni șofer de troleibuz sunt necesare studii pe parcursul a 8 luni. Un medic de familie trebuie să studieze șase ani medicina generală și încă trei ani specializarea.

Citește continuarea pe sanatateinfo.md.

Sursa: sanatateinfo.md