mamaplus

Italia, solidaritate pentru un copil moldovean de doar 3 ani, bolnav de cancer. „Sperăm că se va însănătoși”

-
//
10.11.2023

Solidaritatea nu cunoaște distanțe, iar un gest mic poate avea un impact uriaș. Acest lucru a fost demonstrat de comunitatea din Strettoia, care se mobilizează pentru a ajuta o tânără mamă din Strășeni, Republica Moldova. Irina Botan, care se luptă cu greutățile economice, trece prin una dintre cele mai dificile perioade din viața ei, având un fiu de 3 anișori, Mihai, diagnosticat în luna august cu leucemie.

mamaplus

Drama Irinei a sensibilizat-o pe Elena Scobici, o prietenă și conațională stabilită în Strettoia (Toscana), precum și pe Marta Obliato, proprietara restaurantului „Il Fico” din aceeași localitate, relatează La Nazione, citat de Rotalianul, scrie deschide.md.

Impulsul lor a fost de a acționa imediat, punând bazele unei inițiative de strângere de fonduri pentru a-i oferi Irinei un strop de speranță.

Evenimentul caritabil, intitulat „Cena di asporto solidale”, va avea loc vineri, 10 noiembrie, începând cu ora 19:00. Oricine poate participa, cumpărând un platou culinar al cărui profit va fi donat mamei.

„Copiii noștri frecventează școala primară din Strettoia și amândoi au dizabilități, ceea ce ne face extrem de sensibile la situații precum cea a Irinei. De aceea, am răspuns apelului ei și am organizat acest eveniment fără sponsori, din proprie inițiativă,” explică Elena și Marta.

Ele speră la o participare masivă din partea comunității și se roagă pentru recuperarea micuțului Mihai, promițând că, în cazul însănătoșirii sale, o vor invita pe Irina în Italia pentru a sărbători împreună.

Meniul serii va include delicatese precum muscoli ripieni ai tordelli, fritto și baccalà marinato, la prețul de 10 euro per platou.

Doritorii pot face rezervări la numărul de telefon (0039) 0584-1971926, demonstrând că atunci când o comunitate se unește, distanța de peste 2.000 de kilometri poate dispărea datorită gesturilor de solidaritate umană.