mamaplus

Katy Black, criticată dur pentru că vrea să întrerupă alăptarea

-
//
03.02.2024

Katy Black și-a anunțat internauții că probabil va opri lactația, motivând că acest proces nu îi aduce plăcere și că bebelușul rămâne flămând.

mamaplus

“Alăptatul nu-mi aduce nicio satisfacție, ba mai mult, eu sunt din categoria mamelor care nu iubesc să alăpteze. Însa, pentru că îl iubesc foarte tare pe Matei, cumva aleg poate lui să-i fie mai bine, dar înțeleg ca el se simte mult mai bine cu lapte praf, așa că dacă o să pot să țin lactația, am s-o țin, dacă nu, nicio problemă. Merci că trăim în secolul XXI și avem lapte praf”, a povestit influencerița.

Mai târziu, aceasta a publicat și un video în care promovează ideea că fiecare mamă este cea mai bună pentru copilul ei, indiferent de alegerile pe care le face. 

Însă, o internaută a menționat că “alăptatul este dreptul copilului” și că “cele mai bune mame sunt cele informate”.

mamaplus

Deranjată de acest mesaj, Katy a revenit cu un răspuns:

“Eu sunt șocată de acest comentariu. Când mama nu are lapte, ce să facă? Îmi pare rău ca există așa mame, care judecă alte mame, în loc să ne susținem una pe alta. Una alăptează, alta hrănește cu lapte praf, una a născut natural, alta prin cezariană. Așa niște lucruri care deloc nu contează, dar vreți să faceți din asta așa o problemă globală”, a adăugat bloggerița.

mamaplus

În acest context, amintim că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și UNICEF recomandă alăptarea exclusivă a copilului până la 6 luni, şi continuarea acesteia, cu introducerea treptată a alimentaţiei complimentare până la doi ani şi mai mult.

Potrivit specialiștilor, laptele matern oferă copilului toate elementele nutritive de care are nevoie pentru o dezvoltare sănătoasă. Este sigur şi conţine anticorpi care protejează copiii de diaree şi pneumonie,  principalele cauze ale mortalităţii infantile la nivel mondial. Laptele matern, fiind disponibil şi accesibil, asigură copiilor o nutriţie adecvată și sigură.

Alăptarea aduce beneficii și mamei prin reducerea riscului de cancer ovarian şi de sân, previne depresia postnatală, facilitează refacerea uterului și revenirea la greutatea corporală optimă, constituie o formă naturală de contracepţie (metoda amenoreei de lactație).

Sursa: Mamaplus.MD