mamaplus

La 29 de ani, însărcinată în ultimul trimestru, i s-a spus că are cancer în stadiul 4. "Mi-au mai dat șase luni de trăit"

-
//
20.12.2023

Viața lui Lindsey Parr Gritton s-a schimbat radical, cu doar câteva săptămâni înainte de a aduce pe lume al doilea ei copil. În perioada în care ar fi trebuit să se preocupe doar de naștere și să fie bucuroasă că familia se mărește, tânăra din SUA a fost diagnosticată cu cancer mamar în stadiul 4. Avea doar 29 de ani.

mamaplus

Lindsey Parr era însărcinată în 36 de săptămâni când a mers la medic pentru că a simțit un nodul la sâni. Câteva zile mai târziu a aflat că este cancer în stadiul 4 și i s-au mai dat șase luni de trăit. A trebuit să nască mai devreme pentru a începe chimioterapia cât mai curând. La o săptămână de când venea pe lumea fiica ei, tânăra mamă începea tratamentul de durată.

A aflat că are un cancer agresiv când mai avea câteva săptămâni până să nască

În aprilie 2022, Lindsey a mers la medic. "Un nodul mă ardea la sâni. Am mers și mi-a spus că am un canal înfundat sau un fel de mastită (o infecție a glandelor mamare provocată de pătrunderea de bacterii la nivelului țesutului mamar -n.r.). Nu a suspectat nimic", a povestit femeia pentru People. Tot ea a fost cea care a cerut să facă o ecografie, iar acum, uitându-se în urmă, spune că nu crede că ar mai fi fost în viață dacă nu și-ar fi impus punctul de vedere. "Literalmente mi-am salvat propria viață doar cerând asta". La câteva zile a făcut ecografia și a și primit un apel telefonic în care i s-a spus că există mari suspiciuni de cancer. A urmat o biopsie, care a confirmat că suferea de un tip agresiv de cancer la sân. La acel moment, doctorii nu au știut că se și răspândise. Avea două tumori la sân și o mulțime de noduli la subraț.

"Mi-a fost foarte frică. Eram însărcinată și îmi așteptam a doua fiică. Mai avusesem un avort înainte de ea, așa că era un mare lucru. Toată lumea a fost devastată. Nu puteau crede. Nu am niciun fel de istoric familial de cancer mamar. Nici din partea mamei, nici a tatălui, niciun fel de cancer. A fost un șoc", a mai declarat Lindsey Parr Gritton.

"Mi s-a spus că mai am șase luni de trăit"

La 37 de săptămâni de sarcină a născut-o pe fetița ei, Savannah Grace, iar după încă o săptămână începea chimioterapia. Investigațiile au arătat că boala se răspândise la ficat. "Mi s-a spus că mai am șase luni de trăit". Devastată de veștile primite, Lindsey nu s-a lăsat. A început tratamentele și la fiecare trei săptămâni mergea la spital pentru chimioterapie. În rest, petrecea timp cu fiicele ei, cu soțul și cu ceilalți oameni dragi. A scris scrisori, a făcut filmulețe și o mulțime de alte amintiri pentru ca fetițele ei să nu o uite.

La jumătatea tratamentului, analizele au arătat că tumorile începuseră să se micșoreze. "Am știut că sunt vești bune. Nu știam cât de mult avea să funcționeze acest tratament. Apoi, la sfârșitul chimioterapiei, nu ne așteptam, dar totul dispăruse. Nu mai era nimic acolo. Am fost atât de fericiți, nimeni nu putea să creadă. A fost suprarealist și nebunesc", a mai spus Lindsey. Până și doctorul ei a fost șocat că pacienta lui e în remisie. "E un miracol", a mai transmis ea, fericită că-și poate vedea fetițele crescând. La fiecare șase luni merge la spital pentru analize și alte investigații, pentru a se asigura că este bine. 

Acum, la un an și jumătate de la diagnosticul care i-a dat viața peste cap, Lindsey Parr spune că se simte grozav, chiar mai bine decât înainte ca totul să se întâmple. "Nu credeam că o să mai fiu aici. Fiecare moment e incredibil. Am vrut să-mi spun povestea și să aduc un plus de conștientizare. Toată lumea crede că această boală poate apărea după 40 de ani. Nu te gândești că poți avea cancer la sân la 20 și ceva de ani", a încheiat femeia.

Sursa: peroz.md