mamaplus

Lista raioanelor și perioada pentru care se prelungește vacanța elevilor. MEC anunță despre recuperarea orelor

-
//
09.01.2024

Vacanța de iarnă va fi prelungită cu o zi în unele localități, în altele cu două, iar o parte din elevi vor reveni la ore pe 9 ianuarie sau vor studia online cât vor ține ninsorile. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației și Cercetării.

mamaplus

Așadar, în municipiile Chișinău și Bălți, în raioanele Anenii Noi, Orhei, Taraclia, Glodeni, Strășeni, Telenești elevii vor reveni în sălile de clasă pe 11 ianuarie.

La Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Dubăsari, Fălești, Florești, Hîncești, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Rezina, Ungheni, Sîngerei vacanța se va încheia pe 9 ianuarie, iar elevii vor reveni la ore pe 10 ianuarie.

„Modul și orarul recuperării orelor va fi decis de organele locale/municipale de specialitate în comun cu administrațiile instituțiilor de învățământ”, precizează Ministerul Educației.

Vacanța nu va fi prelungită pentru copiii din Basarabeasca, Briceni, Cahul, Dondușeni, Drochia, Edineț, Ocnița, Rîșcani, Soroca și UTA Găgăuzia, cu excepția celor circa 600 de elevi care se deplasează cu transportul școlar. Ultimii urmează să învețe de la distanță.

sursa