mamaplus

Mamă cu doi copii, agresată de taxatoarea unui troleibuz. Reacția RTEC

-
//
25.07.2023

O mamă cu doi copii minori, unul de trei ani și altul de șapte luni, a fost agresată de taxatoarea unui troleibuz.

mamaplus

Femeia a povestit pe Facebook că a decis să meargă câteva stații cu troleibuzul până acasă, dar călătoria s-a transformat într-un coșmar, transmite Știri.md.

Pe lângă faptul că șoferul troleibuzului a oprit prea departe de bordură, astfel provocând greutăți mamei care era cu căruciorul, nici taxatoarea nu s-a oferit să o ajute.

După ce a reușit să intre în troleibuz fiind ajutată de un pasager, femeia s-a interesat de ce taxatoarea s-a prefăcut că nu o vede, iar șoferul a oprit așa departe de bordură, la care femeia a primit un val de critici și acuzații.

„Oare cât să mai tolerăm atitudinea proastă și neglijentă a angajaților troleibuzelor din acest oraș?

Așa o situație:

Astăzi, 24.07.2023, mă îndreptam spre casă de la policlinică cu doi copii mici (de trei ani și, respectiv, șapte luni), în jurul orei 15:00.

Am hotărât să luăm troleibuzul de la stația Dokuceaev, băiatul de trei ani obosise să meargă pe jos spre casă, cu al doilea în cărucior, zic să luăm troleibuzul, câteva stații de mers.

Încercând să ne urcăm în troleibuzul de pe ruta 24, nu ne reușea, deoarece troleibuzul nu a staționat lângă bordură, nimeni nu era pe alături să ne ajute și am rugat taxatoarea, care s-a prefăcut că nici nu ne vede. Într-un final ne-a ajutat o persoană care urca în același timp.

În troleibuz am încercat să întreb de ce nu se oferă ajutor sau să fie acces mai ușor și pentru cărucioarele copiilor, la care taxatoarea și șoferul au început să strige la mine că nimeni nu-i obligat să mă ajute, că ea nu e plătită să ridice cărucioare... La care eu zic că măcar troleibuzul să fi staționat mai aproape de bordură ca să putem urca singuri...

Șoferul, cu agresivitate și comportament neadecvat, a început să mă înjure: "închideți gura, fa", "faceți copii, apoi aveți grijă și duceți-i cu mașina", "are tată, ce te plimbi" (apropo, are tată și în majoritatea cazurilor mergem cu mașina unde avem nevoie, doar că sunt situații când nu poate, copilul după intoxicație, era necesar să mergem de urgență la medic) "închideți gura, fa..." Și multe altele striga din cabină...

Eu am scos telefonul și am vrut să filmez situația, la care taxatoarea cu agresivitate s-a năpustit spre mine că de ce filmez, că n-am voie, m-a îmbrâncit, mi-a luat telefonul și l-a trântit în cărucior, peste copilul mic de șapte luni, care s-a speriat și a început să plângă...

Deci, multe aș avea de spus la această situație, dar tremur de nervi și nu pot decât să merg mai departe cu acest caz, pentru că așa specimene nu au dreptul să lucreze cu oamenii! 

Și încă mai trist e faptul că doamnele de pe scaun de lângă taxatoare și încă un domn o susțineau și strigau și ele la mine că n-am dreptate, că mă alint și mă plimb, că și așa n-are cine lucra și că "duceți-vă la Maia Sandu cu pretenții"”, a scris mămica.

Solicitat de Știri.md, RTEC ne-a spus că s-a autosesizat în urma acestui incident:

„Incidentul a avut loc ieri, în jurul orei 15:00 pe ruta nr. 24. Personalul liniar (conducătorul și taxatoarea) a fost retras de la traseu.

Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare, iar pe marginea acestui caz a fost deschisă o anchetă internă”.