mamaplus

O femeie a născut în ambulanță. Starea lăuzei și a micuțului

-
//
15.02.2024

O femeie din raionul Șoldănești a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă chiar în ambulanță. Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, cazul a avut loc în dimineața zilei de 13 februarie.

mamaplus

Reprezentanții CNAMUP menționează că, la ora 07:37, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei gravide de 31 de ani, dintr-o localitate a raionului Șoldănești, care prezenta toate semnele caracteristice pentru debutul travaliului, transmite Știri.md.

Medicii au ajuns la fața locului în 18 minute și au constatat că parturienta avea un termen de sarcină de 38 de săptămâni, a III-a sarcină, și prezenta simptome de debut al nașterii.

În timpul deplasării la spital, nașterea a survenit spontan, iar venirea pe lume a nou-născutului a fost asistată în ambulanță.

Datorită asistenței medicale acordate de către membrii echipei SAMU Șoldănești, nașterea a decurs fără complicații, iar femeia a adus pe lume o fetiță cu scorul Apgar de 8-9 puncte.

Ulterior, lăuza și copilul au fost transportați în stare satisfăcătoare la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Raional Rezina pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Șoldănești era în următoarea componență: felcerul Stela Batiușca, infirmierul Lilia Marin și șoferul ambulanței, Grigorii Lupan.