mamaplus

O femeie a participat la marea dictare națională cu bebelușul pe care-l alăptează

-
//
01.09.2023

Cel puțin două imagini au primit titlul ca fiind ale zilei de ieri, 31 august 2023, când este marcată Ziua Limbii Noastre, a limbii române din acest an, scrie realitatea.md. Într-o imagine a fost surprinsă o femeie, care a participat la marea dictare națională, cu bebelușul pe care îl alăpta totodată. Ce-a de-a doua imagine este una realizată de la înălțime, fiind cuprinse băncile și oamenii așezați în ele în fața Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” (TNOB).

Prima imagine

mamaplus

Comentariile sub fotografie au fost de laudă pentru curajul femeii, or nu toți bebelușii se adaptează diferitor situații.

mamaplus

A doua imagine

mamaplus

Imaginile au fost distribuite de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pe contul său oficial de Facebook. La TNOB, șefa statului susținuse și un discurs. „Nu există limbi superioare sau inferioare, cum au vrut să ne facă să credem”, a spus ea.

Amintim că circa 450 de persoane au participat la marea dictare națională. Câștigătorii vor fi anunțați până pe data de 10 septembrie curent, urmând să fie selectați de o comisie de specialitate constituită de Ministerul Educației și Cercetării.