mamaplus

O fetiță de 8 ani a fost agresată sexual, pe rând, de un adolescent de 16 ani și un bărbat de 46 de ani. Mama știa, dar nu a făcut nimic

-
//
22.03.2024

O copilă de 8 ani din comuna vasluiană Cozmeşti a fost agresată sexual de mai multe ori în toamna anului 2022. O vecină a fetei agresate a anunțat Poliția, după ce ar fi auzit povestea de la mama minorei, care nu sesizaze autoritățile, scrie adevarul.ro.

mamaplus

Locuitorii comunei vasluiene Cozmești sunt în stare de șoc după ce a ieșit la iveală că o fetiță de 8 ani a fost agresată sexual de mai multe ori de un băiat de 16 ani și un bărbat de 46 de ani, ambii din localitatea amintită.

Cea care a sesizat Poliția a fost o vecină a copilei abuzate sexual, deși mama acesteia aflase ce se întâmplase, dar a preferat să păstreze tăcerea.

„La data de 10 martie 2024, Poliția municipiului Vaslui a fost sesizată cu privire la faptul că, o minoră din județul Vaslui ar fi fost victima unor abuzuri sexuale. Urmare a cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, la data de 12 martie 2024 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un minor, în vârstă de 16 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de agresiune sexuală, în formă continuată”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Împotriva acestuia, polițiștii din Vaslui au luat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

„Ulterior, la data de 14 martie 2024, urmare a cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din comuna Cozmești, județul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunii de agresiune sexuală”, mai spun reprezentanții IPJ Vaslui.

Împotriva acestuia, în aceeași zi, 14 martie, polițiștii din Vaslui au luat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Acesta a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, față de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

Părinților adolescentului nu le vine să creadă că fiul lor a fost implicat în agresarea sexuală a unei fetițe și susțin că băiatul lor le-ar fi spus că „s-au jucat la grătar”.

Cercetările sunt continuate în acest caz de către polițiștii din cadrul Poliției municipiului Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de agresiune sexuală și agresiune sexuală, în formă continuată.