mamaplus

O fetiță de doar 6 ani, abuzată sexual de propriul verișor. Sub pretextul de a se juca cu fetița, a amenințat-o cu cuțitul și a dezbrăcat-o

-
//
22.03.2024

Grație eforturilor procurorilor, astăzi, 22 martie 2024, a fost pronunțată o sentință, prin care un tânăr în vârstă de 19 ani, a fost recunoscut vinovat pentru acțiuni cu caracter sexual neconsimțite, comise în privința unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani (art.172 alin.(3) lit.a) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani și 6 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

mamaplus

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul reprezentantului părții vătămate a prejudiciului moral în sumă de 200 000 de lei.Potrivit acuzării înaintate de procurori, inculpatul, în timp ce avea doar 16 ani, acționând cu intenție directă, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale cu verișoara sa de 6 ani, care se afla la ei în vizită, aflându-se în domiciliu, sub pretextul de a se juca cu copila, a dezbrăcat-o și după ce a amenințat-o cu un cuțit, a abuzat-o sexual în baie. Acțiunile inculpatului nu s-au oprit la acea etapă, acesta, fiind în stare de ebrietate, abuzând sexual minora și în timpul nopții, profitând de imposibilitatea minorei de a se apăra și de a-și exprima voința, în legătură cu vârsta fragedă a acesteia.

Drept urmare a evenimentelor suportate, minora a suferit traume psihologice manifestate prin anxietate, tensiune, frică, probleme de somn, fapt constatat prin raportul de expertiză judiciară.

Inculpatul a pledat nevinovat.