mamaplus

O fetiță de doi ani a ajuns la spital cu arsuri severe după explozia unei sobe. Se juca singură în casă

-
//
27.11.2023

Caz grav la Spitalul de copii din Iași, România: o fetiţă din judeţul Botoşani a suferit arsuri de gradul al II-lea şi al III-lea pe 20% din suprafaţa corpului.

mamaplus

Din primele informaţii oferite de salvatori, fata era singură în casă când a izbucnit incendiul. Soba din camera în care se afla aceasta a explodat, iar micuţa a fost lovită în plin de suflul exploziei – suferind arsuri pe piept, gât, faţă şi ambele mâini. La faţa locului a fost transportată întâi la Spitalul Orăşenesc Săveni, la Secţia de Pediatrie din Botoşani, iar apoi cu elicopterul SMRUD la Iaşi.

“O fetiţă de 2 ani a ajuns la spital cu arsuri pe faţă şi mâini după ce în camera unde se juca a izbucnit un incendiu. Când s-a produs evenimentul, copila era singură în casă. Aceasta a fost scoasă de bunică din încăperea cuprinsă de flăcări., au precizat pompierii.

„A fost preluat şi intubat pacientul de un echipaj de Terapie Intensivă Movilă, predat în Unitatea de Primire a Urgenţelor a spitalului din Botoşani, de unde a fost preluat de elicopterul SMURD Iaşi. A fost internată pe clinica de chirurgie plastică pediatrică la Spitalul de Copii «Sf. Maria» din Iaşi”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

sursa