mamaplus

O mamă, indignată de drumul stricat dintr-un sector al Capitalei: Este o rușine

-
//
20.09.2023

O jurnalistă din Republica Moldova, Felicia Nedzelschi, a publicat un mesaj de indignare în care se adresează primarului Capitalei, Ion Ceban, Primăriei Chișinău și lui Vitalie Mihalache. Potrivit tinerei, drumul pe care circulă atât ea, cât și vecinii săi se află într-o stare deplorabilă. Aceasta solicită implicarea autorităților în problema respectivă.

mamaplus

„Astăzi a fost prima zi de grădiniță pentru copilul nostru. Acesta este drumul care duce spre grădinița la care va merge el de acum încolo. Tot timpul cât a mers pe aici, Ilie a spus „drumul este stricat”. În altă zi, el a sugerat să „chemăm inginerul ursuleț să facă drumul” ca în cartea lui de povești. Ce idee bună, nu-i așa? Dar astăzi, el a mai și căzut, împiedicându-se în acest drum de...”, scrie tânăra mamă pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md. 

Potrivit Feliciei Nedzelschi, drumul respectiv duce spre două grădinițe și o școală din cartierul Poșta Veche. Ea spune că pe acest drum, în fiecare zi, la ora 08:00, merg și copiii, și elevii, și mamele cu cărucioare.

„Întâmplător sau nu, acesta e și drumul spre secția de vot. Eu cred că, mergând la vot, oamenii nu vor fi super entuziasmați să pună ștampila pentru cei care așa și n-au reparat acest drum atâția ani”, spune jurnalista.

Femeia spune că atât familia sa, cât și mai mulți vecini au semnalat problema, însă acum câțiva ani ei au primit un răspuns: „Vom face când vor fi bani”.

„Or iaca în loc de concerte în oraș și diasporă, eu iaca aș fi adus aici un kamaz și niște băieți și aș fi asfaltat acest segment de 20 de metri. Este o rușine enormă că până acum nu s-au găsit timp și bani pentru asta. Vă pot împrumuta cartea „Ce face lumea toată ziua” de Richard Scarry, care conține povestea „Cum se face un drum”. Posibil să o găsiți utilă și inspirațională”, susține jurnalista Felicia Nedzelschi.