Paște fericit pentru copiii de la Școala-internat auxiliară din Popeasca

Paște fericit pentru copiii de la Școala-internat auxiliară din Popeasca

-
//
29.04.2016

Ouă de ciocolată și multe zâmbete în cadrul celei de-a patra vizite a proiectului de responsabilitate socială „Zâmbete de copil la Shopping MallDova”. În ajunul sărbătorilor pascale, 30 de copii de la școala-internat auxiliară din satul Popeasca, r-ul Ștefan Vodă, au pășit pragul centrului comercial pentru o zi plină de distracții.

Paște fericit pentru copiii de la Școala-internat auxiliară din Popeasca

Ina Mamaliga, marketing manager Shopping MallDova: „În ajunul sărbătorilor de Paști, ne-am dorit să oferim momente frumoase cât mai multor copii din medii dezavantajate. Astfel, aceasta este a doua vizită din această perioadă, în care copiii sunt întâmpinați la Mall cu ouă de ciocolată oferite în dar de Iepurașul pascal, dar și cu multe activități interactive. Prin proiectul „Zâmbete de copil la Shopping MallDova” ne propunem să contribuim la incluziunea socială a copiilor, implicându-i în activități educative, dar și distractive.”

Paște fericit pentru copiii de la Școala-internat auxiliară din Popeasca

Întâmpinați de animatori, copiii au pășit entuziasmați în decorul de Paști din incinta centrului comercial. Dansurile și voia bună, muzica și jocurile erau la ordinea zilei, iar programul creat special pentru ei a continuat timp de cîteva ore. Și pentru a nu-și epuiza forțele, copii au avut parte și de un prânz copios, după care erau gata de noi activități pregătite de Shopping MallDova.

Savanții de la „Laboratorul X” le-au arătat copiilor cum pot să creeze zăpada chiar în mijloc de primăvară, magia gheții uscate, dar și minunile științei moderne - crearea viermișorilor colorați în pahare! Copiii au participat activ la experimentele chimiștilor-magicieni și au învățat că știința poate fi cu adevărat interesantă.

Paște fericit pentru copiii de la Școala-internat auxiliară din Popeasca

Andrei, unul din copii, ne-a spus că le va povesti neapărat prietenilor de acasă despre ce a învățat la Laboratorul X: „Nici nu am știut că poți face fum din gheață uscată și apă. Exact ca în filme.” Iar Vadim a fost impresionat de viremișori, lucru pe care vrea neapărat să-l recreeze și acasă: „Mama va fi foarte amuzată când eu de Paște nu voi colora ouă, dar voi face viermi multicolori!”

Și însoțitorii copiilor au rămas impresionați de activitățile pregătite pentru copii.

Vera Zubco, educatoare: „Copiii sunt atât de fericiți. Cred că vor vorbi mult despre această călătorie și când vor ajunge acasă vor povesti tuturor rudelor despre ce au văzut aici.”

Ion Cazacu, directorul școlii-internat auxiliare din s. Popeasca: „Toți am fost foarte entuziasmați de această invitație. Iar părinții au fost fericiți, atunci când au auzit că odraslele lor vor veni la Chișinău. Orice inițiativă care aduce copilului diversitate și cunoștințe în diferite domenii este binevenită”.

Paște fericit pentru copiii de la Școala-internat auxiliară din Popeasca

Iar pentru ca drumul spre casă să le fie mai vesel, copiii au primit daruri de la Shopping MallDova: dulciuri, jucării, cărți de la Editura Prut Internațional și baloane colorate.

Proiectul „Zâmbete de copil la Shopping MallDova” a fost inițiat în luna iulie 2015. Pe parcursul anului trecut circa 200 de copii au avut parte de experiențe deosebite în incinta Centrului Comercial Shopping MallDova, iar în anul 2016 numărul acesta se va dubla. Prin acțiunile desfășurate, Shopping MallDova își reconfirmă statutul de actor social responsabil în Republica Moldova, fiind printre cei mai activi promotori ai acestui concept în țara noastră.