Pentru refuzul de a administra vaccinul – judecată! Proces judiciar în Franța

Pentru refuzul de a administra vaccinul – judecată! Proces judiciar în Franța

-
//
17.10.2014

În unele state, refuzul de a administra copilului vaccinurile se interpretează ca o infracțiune. De exemplu, în orașul francez Auxerre, acum este în plină desfășurare un proces de judecată pe marginea unui dosar deschis pe numele cuplului Samia și Marc Larère pentru refuzul de a-și vaccina copiii.

Pentru refuzul de a administra vaccinul – judecată! Proces judiciar în Franța

Nu este secret pentru nimeni că unii părinți refuză să-și vaccineze copiii pentru că vaccinurile pot provoca reacții adverse nedorite. Însă, în țările Uniunii Europene, pediatrii au o atitudine precaută față de refuzul de a administra vaccinurile la copii. Medicii consideră că acest lucru poate duce la izbucnirea unor epidemii. Și, în principiu, ei au dreptate.

În Franța, atitudinea față de vaccinarea copiilor este mai mult sau mai puțin loială. Acolo există trei vaccinuri obligatorii, care trebuie să fie administrate copilului în mod necondiționat (difterie, poliomielită și tetanosul), restul sunt lăsate la doleanța părinților. Însă, dacă părinții refuză să-și vaccineze copiii și împotriva acestor afecțiuni, riscă să răspundă pentru asta în instanță. În consecință, amenda constituie 30 de mii de euro și privațiune de libertate de până la 2 ani. Anume cu astfel de probleme s-au confruntat cei doi părinți Larère.

Soții Samia și Marc Larère au doi copii. Unul dintre aceștia are trei ani, cel de-al doilea – 1,5 ani. În cazul ambilor copii, părinții au refuzat vaccinurile pentru a evita posibilele efecte adverse - autismul.

Pediatrii au scris o plângere la procuratură împotriva cuplului, în consecință, pe numele lor a fost inițiat un dosar penal. Cei doi sunt acuzați de îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor părintești.