mamaplus

Peste 3.000 de cărți vor ajunge la copiii din țară. Inițiativa „Biblioteca de sub brad", lansată de Guvern, a ajuns la final

-
//
28.12.2023

„Biblioteca de sub brad” pregătită sa ajungă la copii în prag de sărbători. Peste 3000 de volume de cărți au fost donate în cadrul inițiativei, lansate de Guvern al doilea an consecutiv. Cărțile adunate vor ajunge pe rafturilor bibliotecilor din întreaga țară. 

mamaplus

În cadrul inițiativei au fost organizate o serie de evenimente, în cadrul cărora copii din mai multe licee din capitală au avut oportunitatea să discute detalii din culisele creațiilor literare ale scriitorilor Oleg Serebrian și Cristina Bujor.

Cărțile adunate vor ajunge pe rafturile bibliotecilor din întreaga țară. Totodată, fiindcă s-a adunat un număr mai mare de cărți, decât s-a preconizat, reprezentanții Guvernului sunt deschiși să completeze lista instituțiilor beneficiare. Solicitările pentru donația de cărți pot fi expediate la adresa presa@gov.md, Direcția Comunicare vor avea grijă să completeze rafturile instituțiilor care au nevoie de cărți pentru copii. 

Biblioteca de sub brad” se încadrează în Campania  Națională "Hai Acasă de Crăciun", în cadrul căreia sunt organizate o serie de evenimente pentru promovarea culturii naționale în toate regiunile țării: târguri locale, expoziții de artizanat tradițional, concerte cu artiști locali sau ateliere interactive pentru a promova tradițiile comunității.

Guvernul mulțumește sutelor de cetățeni, dar și colegilor din toate ministerele si instituțiile publice implicate,  Asociației Titularilor de Drepturi de Autor, elevilor liceului „Aristotel”, Muzeului de Istorie din Chișinău și librăriilor care au pus umărul la realizarea acestei inițiative.