mamaplus

Profesor de brutărie, condamnat pentru violul a doi elevi minori. Una dintre victime a aflat ulterior că a fost infectată cu HIV

-
//
19.02.2024

Un bărbat de 65 de ani a fost condamnat la 17 de închisoare după ce abuzat sexual doi elevi minori. Potrivit Procuraturii Generale, în acest dosar era cercecat încă un inculpat, însă procesul penal a fost încetat în legătură cu decesul acestuia în anul 2018.

mamaplus

Conform datelor prezentate de PG, cazul s-a produs în luna ianuarie 2009. Condamnatul, care activa în calitate de profesor de brutărie la o școală auxiliară, l-a convins pe un elev de 17 ani să se rețină după lecție pentru a mai lua niște notițe. Acesta a încuiat ușile clasei, l-a ademenit pe băiat într-un colț și l-a violat, transmite deschide.md.

Trei zile mai târziu, individul l-a chemat la el acasă pe același elev pentru a-i oferi ore suplimentare. Acolo, el l-a imobilizat și amenințat cu răfuiala fizică, dar și cu faptul că-i va pune note negative, violându-l din nou.

Același condamnat, împreună cu vecinul său de apartament, au mai abuzat sexual un alt elev de 15 ani. 

Peste aproximativ un an, victima a aflat că a fost infectată cu HIV și cu o altă boală venerică gravă. Și-a dat seama cine l-a îmbolnăvit după ce s-a întâlnit cu fostul abuzator câțiva ani mai tîrziu, în cadrul unui grup de suport al persoanelor bolnave de SIDA. 

Violatorul a fost anunțat în căutare, acesta eschivându-se de la judecarea cauzei. Instanța a mai dispus încasarea din contul lui, în beneficiul părții vătămate, a sumei de 5 milioane lei cu titlu de reparare a prejudiciului moral.