mamaplus

România interzice vânzarea ţigărilor electronice minorilor

-
//
28.02.2024

Camera Deputaţilor a adoptat marți, 27 februarie, în calitate de for decizional, proiectul de lege care interzice vânzarea ţigărilor electronice persoanelor sub 18 ani. Legea merge la promulgare la președintele român Klaus Iohannis. Legea extinde interzicerea vânzării ţigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru ţigarete, a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului, pentru a reduce expunerea copiilor şi tinerilor la produsele de tutun, scrie libertatea.ro.

mamaplus

Totodată, școlile și liceele vor fi obligate să introducă măsuri pentru elevii prinși că dețin sau că vând țigarete electronice şi dispozitive electronice pentru încălzirea tutunului în școli sau licee. În plus, va fi interzis ca elevii să fumeze în școli, să folosească toate categoriile de produse care conţin tutun sau produse destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun.

 „Introducerea pe piaţă a (pouch-urilor) pliculeţelor cu nicotină pentru uz oral care nu respectă prevederile prezentei legi este interzisă. Nivelul de nicotină conţinut în fiecare pouch nu poate depăşi valoarea de 20 mg/pliculeţ”, scrie în proiectul votat în Parlamentul român.

„În scopul verificării vârstei persoanelor care cumpără aceste tipuri de produse, vânzătorii pot solicita prezentarea unui document de identitate”, mai prevede proiectul de lege.

Senatul a adoptat proiectul în calitate de prim for sesizat în decembrie 2023, iar votul Camerei Deputaţilor a fost decizional, astfel încât legea merge la promulgare la președintele Iohannis.