mamaplus

Șase școli de tip internat din țară vor fi lichidate

-
//
21.12.2023

Șase școli de tip internat pentru copii din Republica Moldova vor fi lichidate. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi, 21 decembrie, de către Cabinetul de miniștri. Inițiativa vine din partea ministrului Educației, Dan Perciun.

mamaplus

Potrivit ministrului Educației și Cercetării, Dan Perciun, copiilor le va „fi mai bine acasă”, în sânul familiei, transmite newsmaker.md.

Astfel, vor fi dizolvate prin lichidare următoarele instituții rezidențiale din domeniul educației: 

Școala de tip internat pentru copii rămași fără ocrotire părintească din Cărpineni, Hâncești;

Școala de tip internat pentru copii rămași fără ocrotire părintească din Strășeni;

Școala-internat specială pentru copii hipoacuzici din Hârbovăț, Călărași;

Școala-internat specială pentru copii orbi și slab văzători din Bălți;

Școala-internat auxiliară din Congaz, UTA Găgăuzia.

Perciun a declarat că procesul de instituționalizare a fost o prioritate pentru MEC pe parcursul ultimilor ani. De asemenea, acesta susține că pentru copii „este mai bine să locuiască în familii decât în instituții de tip rezidențial”. 

„Odată cu reintegrarea lor se propune valorificarea acestor clădiri în beneficiul altor instituții publice”, a precizat ministrul Dan Perciun.

„Perfect!”, a declarat, în reacție, premierul Dorin Recean, care le-a cerut miniștrilor să susțină proiectul.

Potrivit proiectului votat, Ministerul Educației și Cercetării va institui Comisiile de lichidare a celor șase școli de tip internat pentru copii, care vor asigura desfășurarea procesului de lichidare. Autoritățile dau asigurări că disponibilizarea salariaților instituțiilor rezidențiale supuse dizolvării se va efectua în conformitate cu prevederile legislației muncii.