mamaplus

Șoferița troleibuzului care a lovit mortal o copilă pe trecerea de pietoni rămâne în arest la domiciliu

-
//
03.07.2023

Șoferița de troleibuz care a lovit mortal o copilă pe o trecere de pietoni în sectorul Ciocana al Capitalei rămâne în arest la domiciliu. Aceasta a acceptat să achite un milion de lei drept prejudiciu moral familiei fetei. De asemenea, apropiații victimei au cerut achitarea unui prejudiciu moral și de către Regia Transport Electric și compania de asigurări, transmite Jurnal.md.

mamaplus

„Noi am continuat cu întrebările față de inculpată. Ea recunoaște răspunderea sa în limita unui milion de lei, drept prejudiciu moral. De aceea, noi am am urmat cu întrebări față de Regia Transport Electric și față de compania de asigurări. Nici unul, nici altul, nu vor să achite vreun prejudiciu moral”, a declarat avocata Doina-Ioana Straisteanu.

Dacă va fi găsită vinovată, șoferița riscă până la patru ani de închisoare cu privarea dreptului de a conduce unități de transport.

Amintim că tragicul accident s-a produs la 24 martie, pe strada Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. Minora a decedat după ce a fost tamponată de un troleibuz.

De asemenea, menționăm că șoferița de troleibuz care a accidentat mortal fetița de 12 ani, și-a recunoscut vina. În cadrul primei ședințe de judecată, magistrații de la Judecătoria Chișinău, cu sediul la Buiucani, au admis cererea avocatului inculpatei de a examina cauza penală în procedură simplificată.

Acest lucru va permite ca pedeapsa maximă să fie redusă cu o treime, iar procurorul va putea cere până la patru ani și opt luni de închisoare.

Iar la 31 martie, șoferița a fost eliberată din penitenciar și transferată în arest la domiciliu. Informația a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii, Violina Moraru.