mamaplus

Sute de familii social vulnerabile vor primi de Paște pachete alimentare

-
//
10.04.2023

Au împărțit din puținul pe care îl au celor mai nevoiași. În prag de sărbători, oamenii care au făcut cumpărături în acest weekend de la un supermarket din Bălți au donat produse alimentare pentru masa de Paști a persoanelor aflate în dificultate, scrie TVN.md.

mamaplus

Fiecare doritor a primit câte o plasă de la voluntari, unde a adunat mai multe produse și pe care a lăsat-o la ieșire din magazin. Ulterior, toate produsele vor fi distribuite de către Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei.

Oamenii care au cumpărat produse alimentare și le-au donat au spus că astfel de acțiuni trebuie organizate mai des.

„Este foarte bine pentru că acum 90% din persoanele vârstnice au nevoie de ajutor, de ajutorul nostru. Cine are inimă bună trebuie să ajute, pentru că vedeți ce condiții avem la momentul de față”.

„Este foarte bun, facem un lucru bun, în ziua de azi oamenii nu prea au bani și este greu pentru bătrâni. – Dumneavoastră ce ați cumpărat? – Am cumpărat hrișcă, terci, ulei, ceea ce trebuie în casă”.

„Este o idee foarte bună pentru a ajuta oamenii nevoiași. – Dumneavoastră ce ați cumpărat? – Conserve, paste făinoase și ceea ce ar putea să-i ajute pentru masa de sărbătoare”.

„Să aibă parte de bucurii și de Sărbătorile de Paști, să se bucure și cei care nu au șansele de a se bucura”.

Această activitate este un test pentru a afla câtă bunătate avem în inimă, spune episcopul de Bălți al Mitropoliei Basarabiei, PS Antonie.

PS ANTONIE, episcop de Bălți, Mitropolia Basarabiei: „Această campanie ne amintește să fim buni și darnici. Ne amintește că lângă noi sunt suficienți semeni care au nevoie de ajutor. Această campanie în ajun de Paști pentru a sprijini familiile nevoiașe să aibă și ele ceva pe masa de sărbătoare și în felul acesta să se bucure și ei de acest mare praznic al creștinătății, Învierea Domnului nostru și Mântuitorului nostru Isus Hristos”.

Produsele adunate vor fi distribuite familiilor nevoiașe și persoanelor vârstnice nu doar de Paști, ci pe tot parcursul anului.