mamaplus

Trei persoane din Cimișlia, printre care 2 copii, s-au intoxicat cu monoxid de carbon

-
//
26.12.2023

Trei persoane din Cimișlia, printre care două fete minore, au primit intoxicație cu monoxid de carbon în urma exploatării sobei din locuință.

mamaplus

Potrivit reprezentanților IGSU, cazul a fost înregistrat în raionul Cimișlia, localitatea Valea Perjei, în jurul orei 08:18, transmite Știri.md. 

O femeie în vârstă de 65 de ani și două minore de șapte și 11 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma intoxicației. Acestea au fost preluate la Spitalul Raional în stare stabilă pentru îngrijiri necesare. 

La fața locului au ajuns angajații Unității salvatori și pompieri Cimișlia, care au stabilit că incendiul în locuința nu s-a produs, iar persoanele au suferit din cauza inundării casei cu fumul emanat de la o sobă defectă. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite. 

„Astfel, IGSU repetat atenționează cetățenii despre necesitatea respectării regulilor de siguranță în perioada sezonului rece în timpul utilizării sobelor și altor instalații de încălzit. Potrivit salvatorilor, sobele trebuie să fie verificate înainte de utilizare. Oamenii sunt rugați să stingă focul în sobă pe timp de noapte, dar și să aerisească periodic încăperile. De asemenea, pompierii îndeamnă oamenii să nu obtureze canalele de ventilare, pentru evitarea riscului de intoxicație cu monoxid de carbon”, se arată într-un comunicat. 

Totodată, specialiștii IGSU avertizează populația că aprinderea focului cu lichide ușor inflamabile, cum ar fi benzina sau motorina este strict interzisă, iar pentru evitarea producerii incendiilor, lucrurile combustibile și ușor inflamabile din preajma sobelor și instalațiilor de încălzit trebuie să fie îndepărtate.