mamaplus

Un copil de 1 an a ajuns la spital după ce a fost lovit de un biciclist în parcul Valea Morilor

-
//
24.02.2022

În seara zilei de 23 februarie, o mămică se plimba alături de copilul său în vârstă de un an și o lună în parcul Valea Morilor din capitală, în zona Teatrului de Vară. La un moment dat, un biciclist a lovit copilul în plină viteză. Mama micuțului a precizat pentru mamaplus.md că după această întâmplare extrem de neplăcută, copilul a avut nevoie de o intervenție chirurgicală.

”Mă plimbam cu băiatul în seara zilei de ieri, în jurul orei 18:00 și, înainte de a ieși din parc, l-am dat jos din cărucior ca să facă câțiva pași, el având un anișor și o lună. Am mers 10 metri, fiind pe pista de pietoni. Țineam băiețelul de mână și la un moment dat, un biciclist l-a lovit în viteză. Biciclistul nu era prima zi ”pe roți„, fiind în echipament special.”, povestește mama copilului care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Femeia spune că a tras o sperietură zdravănă și efectiv a fost nevoită să-și scoată copilul de sub roțile bicicletei.

”Primul gând era că l-a trecut cu bicicleta. Eram în așa o stare de șoc, i-am zis biciclistului să plece, pentru că dacă venea soțul, ajungeam cu el la Poliție. El și-a cerut scuze, a întrebat cu ce poate să ne ajute, ne-a oferit și șervețele. După aceea, am mers la urgențe, băiatul nu avea comoție. A fost traumată mai mult fața, după care ne-au trimis la Spitalul ”Emilian Coțaga”. Acolo, chirurgul a spus că este nevoie de o intervenție chirurgicală.”, a mai adăugat femeia.

După câteva ore petrecute în spital, copilul s-a întors acasă cu un tratament de recuperare. Mama micuțului spune că încă se mai află în stare de șoc.

”Rog mămicile să fie mai atente, căci societatea noastră nu se schimbă! Eu înțeleg să se fi întâmplat pe pista de bicicliști sau copilul să nu fi fost ținut de mânuță, dar în cazul nostru nu a fost așa. Cel mai dureros este că nimeni din trecători nu s-a apropiat să ne ajute, nici măcar părinții cu copii care se aflau pe terenul de joacă din preajmă.”, a concluzionat femeia pentru mamaplus.md