mamaplus

Un copil a murit strivit de lift. Cum s-a întâmplat tragedia

-
//
02.11.2023

Un băiat de la o școală pentru copiii cu dizabilități din Sydney a murit strivit de lift, în urma unui accident care a îngrozit comunitatea.

mamaplus

Un copil a murit miercuri într-un groaznic accident produs la o școală pentru copii cu dizabilități din Sydney, scrie News.com.au.

Serviciile de urgență au fost chemate la Școala St. Lucy, după ce un copil a fost prins sub liftul clădirii.

Ofițerii de pe lângă Comandamentul zonei de poliție Kuring-Gai au ajuns la fața locului și au găsit un băiețel de 10 ani blocat sub un lift”, se arată într-un comunicat al poliției.

Pompierii au încercat să-l salveze pe băiat de unde era prins, dar micuțul murise pe loc. Școala a confirmat decesul copilului într-un comunicat și a anunțat că se va închide pentru o perioadă.

Școala St. Lucia este foarte tristă să confirme moartea tragică a unuia dintre elevii noștri, în această după-amiază”, se arată în declarație.

Școala s-a închis după moartea copilului

Cooperăm cu poliția în anchetă și nu mai putem face nicio declarație astăzi. Școala va fi închisă pentru elevi până la noi ordine. Cerem intimitate și spațiu pentru ca personalul și familiile noastre să plângă în acest moment dificil, când ne amintim de frumosul nostru elev”, au mai transmis cei de la St. Lucia.

La ora transmiterii acestei știri, continuau operațiunile de recuperare a cadavrului copilului de sub lift. 

Școala oferă educație elevilor cu o gamă largă de dizabilități, inclusiv „dizabilități intelectuale ușoare până la severe, autism și deficiențe senzoriale”, potrivit site-ului său. St. Lucia a început cu o școală primară înainte de a se extinde în 2019 pentru a include învățământul secundar.

Unitatea din Sydney este o școală specială catolică independentă, care face parte din Misiunea Educației Dominicane din Australia.