mamaplus

Un luptător moldovean a devenit campion mondial la doar 11 ani

-
//
02.11.2023

Un tânăr din Republica Moldova de doar 11 ani a devenit campion mondial în două categorii - K-1 și Muay Thai. Rezultatele au fost obținute la Campionatul Mondial „Unified World Championships”, desfășurat în Italia în perioada 25-29 octombrie. De asemenea, alți doi moldoveni au obținut titluri de campioni mondiali, în aceeași competiție.

mamaplus

„Selecționata Federației Voievod formată din 33 de sportivi, dintre care trei discipoli ai Clubului Voievod ALPHA, a revenit acasă cu rezultate excepționale de la Campionatul Mondial - „Unified World Championships”, care a avut loc în orașul Carrara, Italia”, a scris președintele clubului sportiv Voievod ALPHA, Ian Bîrnat, în mediul online, transmite Știri.md.

Potrivit președintelui clubului, rezultatele sportivilor din Moldova arată în felul următor:

Șchiopu Dan: 

WTKA - K-1 Rules - 72 kg - Locul 1;

WTKA - K-1 LIGHT Rules -74 kg - Locul 2.

Vozian Dorian:

WTKA - K-1 Rules - 40 kg - Locul 1;

WTKA - MUAY THAI Rules - 37 kg - Locul 1;

WTKA - K-1 LIGHT Rules - 40 kg - Locul 2.

Gori Cătălin: 

WTKA - K-1 Rules - 57 kg - Locul 1;

WTKA - MUAY THAI Rules - 57 kg - Locul 2.

„După multă muncă, sudoare și lacrimi în sala sportivă, noi am reușit! Vozian Dorian - campion mondial în 2 categorii: K-1 - 40 kg; Muay Thai - 37 kg, la vârsta de 11 ani!”, a ținut să menționeze președintele clubului sportiv.

De asemenea, acesta a venit cu mulțumiri către toți cei care au contribuit la deplasarea clubului în Italia. 

„Mulțumim părinților pentru munca, sprijinul și încrederea lor și tuturor care au fost alături cu mesaje de încurajare”, a conchis Ian Bîrnat.