mamaplus

Un preot a venit beat la înmormântarea unui bebeluș

-
//
16.11.2023

Pentru orice familie care își pierde copilul, durerea este una de neimaginat, dar disperarea unor părinți de lângă orașul polonez Lębork, după moartea băiețelului lor, a fost amplificată de comportamentul scandalos al preotului, la cimitir. Părintele a venit beat, abia reușea să articuleze cuvintele și cu greu se putea ține pe picioare.

mamaplus

Nu așa trebuia să arate momentul despărțirii părinților de copilașul lor, transmite observatornews.ro.

Luni dimineața, 13 noiembrie, la cimitirul din Nowa Wieś Lęborska, Voievodatul Pomerania, înmormântarea bebelușului a fost tulburată de un incident scandalos. Preotul Czesław K., parohul bisericii Sfânta Maria Magdalena din Gargrzerze, lângă Lębork, care a ținut slujba la groapa defunctului, era complet beat. Duhovnicul abia putea vorbi și se legăna pe picioare, sub privirile îngrozite ale familiei îndoliate.

"A venit beat la înmormântare. Abia reușea să articuleze cuvintele și cu greu se putea ține pe picioare", a povestit pentru Fakt mătușa băiețelului decedat.

Înmormântarea bebelușului trebuia să înceapă la 11.00, însă preotul nu s-a prezentat la ora stabilită. Cineva din familie a sunat după duhovnic și, într-un târziu, părintele și-a făcut apariția la poarta cimitirului. L-a adus cu mașina un enoriaș, pentru că preotul a rămas fără permis după ce a condus beat. 

"Îngerașul doarme, așa dormeam și eu...", le-ar fi spus preotul părinților îndoliați, la intrarea în cimitir. Șocați, după terminarea slujbei, oamenii au sunat la poliție. Agenții l-au testat pe părinte cu etilotestul, iar rezultatul a fost de 1,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Luni, 13 noiembrie, înainte de prânz, am fost sesizați că un preot oficia o slujbă de înmormântare în comuna Nowa Wieś Lęborska și ar putea fi în stare de ebrietate. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, i-au făcut preotului testul etilotest și s-a dovedit că avea în organism alcool", a declarat Marta Szałkowska, de la poliția din Lębork. 

Părintele Czesław K., în vârstă de 60 de ani, nu ar fi la primul episod bahic în timp ce oficiază slujbe. Ar mai fi venit beat la câteva botezuri.

Jurnaliștii polonezi a vorbit cu mai mulți enoriași, care recunosc că preotul are de multă vreme o problemă cu alcoolul. "Acest preot ar trebui să meargă la dezintoxicare, nu să celebreze liturghii", spun revoltați oamenii. 

Anul trecut, părintele a fost surprins conducând beat și și-a pierdut permisul de conducere. 

Preot beat, prăvălit pe mormânt

Un episod asemănător a avut loc tot în Polonia, în urmă cu aproape un an, atunci când preotul care trebuia să oficieze o slujbă de înmormântare, în Gdańsk, a venit la cimitir beat criță. Părintele abia reușea să lege cuvintele, se legăna pe picioare, la un moment dat s-a sprijinit cu o mână de o piatră funerară, pentru ca în final să se prăbușească pe mormântul pe care membrii familiei continuau să așeze coroane cu flori.

Cei prezenți au fost nevoiți să-l prindă de subsuori, conducându-l apoi afară din cimitir. Imaginile șocante au fost filmate cu telefonul de o rudă a defunctului.